دوره 4، شماره 1 - ( پاییز 1396 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 84-71 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yaghobi A, Zoghipaidar M R, Nabizadeh S. The relationship between religious orientation and death anxiety with mental health among elderly. Journal title 2017; 4 (1) :71-84
URL: http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-250-fa.html
یعقوبی ابوالقاسم، ذوقی پایدار محمدرضا، نبی زاده صفدر. ارتباط جهت‌گیری مذهبی و اضطراب مرگ با سلامت روان سالمندان. عنوان نشریه. 1396; 4 (1) :71-84

URL: http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-250-fa.html


دانشگاه بوعلی سینا ، yaghobi41@yahoo.com
چکیده:   (5688 مشاهده)
چکیده
 
مقدمه و هدف: از جمله مسائل مهم در حوزه سالمندی، بیماری‌ها و مشکلات جسمی و روا‌ن‌شناختی است که در این دوره زمانی اتفاق می‌افتد .بیماری‌ها و مشکلات جسمی از یک سو و روبرو شدن با انتهای زندگی و تجربه اضطراب مرگ از سوی دیگر باعث تهدید سلامت روان‌شناختی آنها می‌شود. از این رو  این پژوهش با هدف پیش‌بینی سلامت روان سالمندان بر اساس جهت‌گیری مذهبی و اضطراب مرگ در سال 1396 انجام شد.
 
روش: روش این پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل سالمندان شهر همدان بود. حجم نمونه با استفاده  از نرم‌افزار Gpower 146 نفر برآورد شد  و  در نهایت 150 با روش نمونه‌گیری در دسترس جهت مطالعه انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری اطلاعات در این مطالعه شامل مقیاس‌های جهت‌گیری مذهبی آلپورت و راس، اضطراب مرگ تمپلر و سلامت عمومی (GHQ) بود. داده‌ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه و با نرم‌افزار آماری SPPS نسخه 22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
 
 یافته‌ها: یافته‌ها در بخش همبستگی پیرسون نشان داد که بین اضطراب مرگ و  سلامت ‌روان رابطه منفی و معنادار  (40/0-  r= ،01/0p< ) و  بین جهت‌گیری مذهبی درونی با سلامت روان در بین سالمندان رابطه معنی‌دار و مثبت (31/0  r= ،01/0p< ) وجود دارد. نتایج رگرسیون همزمان نشان داد که متغیرهای پیش‌بین 28 درصد واریانس سلامت‌روان را پیش‌بینی می‌کنند. جهت‌گیری مذهبی درونی با ضریب بتای 27/0 به صورت مثبت سلامت‌روان را پیش‌بینی می‌کند و اضطراب مرگ با ضریب بتای 41/0-  به صورت منفی سلامت‌روان را پیش‌بینی می‌نماید و متغیر جهت‌گیری مذهبی بیرونی نقش معناداری در پیش‌بینی سلامت روان ندارد.
 
نتیجه‌گیری: با توجه به یافتههای این پژوهش متغیرهای جهت‌گیری مذهبی درونی و اضطراب مرگ میتوانند بر سلامت‌روان سالمندان اثر بگذارند.بنابراین با توجه به نقش متغیرهای مذکور در پیش‌بینی سلامت‌روان، نتایج پژوهش می‌تواند اطلاعات ارزشمندی در اختیار خانواده‌ها و موسساتی که با سالمندان ارتباط دارند به منظور بهبود سلامت‌روان سالمندان قرار دهد.
متن کامل [PDF 240 kb]   (1703 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/7/16 | پذیرش: 1396/9/15 | انتشار: 1396/9/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری سالمندان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Geriatric Nursing

Designed & Developed by : Yektaweb