دوره 5، شماره 2 - ( زمستان 1397 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 67-58 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه کاشان ، fsa@kashanu.ac.ir
چکیده:   (3278 مشاهده)
مقدمه و هدف: اضطراب سلامت و نگرش ناکارآمد به عنوان عوامل مهم ایجاد و تشدید آسیب های روانی، حائز اهمیت هستند. هدف پژوهش حاضر پیش­ بینی افسردگی دانشجویان پرستاری بر اساس اضطراب سلامتی و مولفه­ های نگرش ناکارآمد می­ باشد.
مواد و روش­ ها: جامعه آماری این پژوهش شامل دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم­ پزشکی تهران ونمونه شامل 150نفر از این دانشجویان بود  که  با روش نمونه­ گیری خوشه ­ای تک مرحله­ ای انتخاب شدند و سه پرسشنامه افسردگی، اضطراب سلامتی و نگرش ناکارآمد را تکمیل نمودند. داده­ ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه به روش همزمان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که بین افسردگی و اضطراب سلامتی ، نگرش ناکارآمد، مولفه کمال گرایی و مولفه نیاز به تایید اجتماعی رابطه ­ی منفی معناداری وجود دارد. اما اضطراب سلامتی بیشترین سهم را (330/0 Beta= ) در تبیین واریانس افسردگی دارا می­ باشد و می­ تواند پیش­ بینی ­کننده­ ی مثبت افسردگی باشد.
نتیجه ­گیری: بنابراین می­ توان گفت که مجموعا اضطراب سلامتی و نگرانی پیرامون سلامت و همچنین نگرش های ناکارآمد در پرستاران می تواند باعث ایجاد و ارتقای افسردگی در آنها شود. بنابراین برای پیشگیری از افسردگی در پرستاران می ­توان با مداخلات مناسب در زمینه کاهش اضطراب سلامتی و نگرش های ناکارآمد اقدام کرد.
متن کامل [PDF 681 kb]   (546 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/11/20 | پذیرش: 1397/12/15 | انتشار: 1397/12/20

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.