دوره 5، شماره 2 - ( زمستان 1397 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 67-58 | برگشت به فهرست نسخه ها

zabihi jalali zavareh M, sedigh arfaee F, zabihi jalali zavareh E. Predicting Depression Among Nursing Students Based On Health Anxity And Dysfunctional Attitude Component. Journal title 2019; 5 (2) :58-67
ذبیحی جلالی زواره مریم، صدیق ارفعی فریبرز، ذبیحی جلالی زواره الهه. پیش‌بینی افسردگی دانشجویان پرستاری بر اساس اضطراب سلامتی و مولفه‌های نگرش ناکارآمد. عنوان نشریه. 1397; 5 (2) :58-67

دانشگاه کاشان ، fsa@kashanu.ac.ir
مقدمه و هدف: اضطراب سلامت و نگرش ناکارآمد به عنوان عوامل مهم ایجاد و تشدید آسیب های روانی، حائز اهمیت هستند. هدف پژوهش حاضر پیش­ بینی افسردگی دانشجویان پرستاری بر اساس اضطراب سلامتی و مولفه­ های نگرش ناکارآمد می­ باشد.
مواد و روش­ ها: جامعه آماری این پژوهش شامل دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم­ پزشکی تهران ونمونه شامل 150نفر از این دانشجویان بود  که  با روش نمونه­ گیری خوشه ­ای تک مرحله­ ای انتخاب شدند و سه پرسشنامه افسردگی، اضطراب سلامتی و نگرش ناکارآمد را تکمیل نمودند. داده­ ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه به روش همزمان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که بین افسردگی و اضطراب سلامتی ، نگرش ناکارآمد، مولفه کمال گرایی و مولفه نیاز به تایید اجتماعی رابطه ­ی منفی معناداری وجود دارد. اما اضطراب سلامتی بیشترین سهم را (330/0 Beta= ) در تبیین واریانس افسردگی دارا می­ باشد و می­ تواند پیش­ بینی ­کننده­ ی مثبت افسردگی باشد.
نتیجه ­گیری: بنابراین می­ توان گفت که مجموعا اضطراب سلامتی و نگرانی پیرامون سلامت و همچنین نگرش های ناکارآمد در پرستاران می تواند باعث ایجاد و ارتقای افسردگی در آنها شود. بنابراین برای پیشگیری از افسردگی در پرستاران می ­توان با مداخلات مناسب در زمینه کاهش اضطراب سلامتی و نگرش های ناکارآمد اقدام کرد.
دریافت: 1397/11/20 | پذیرش: 1397/12/15 | انتشار: 1397/12/20