دوره 4، شماره 1 - ( پاییز 1396 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 31-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of 10 weeks of isometric and isotonic resistance training in water on quality of elderly fatigue indexes. Journal title 2017; 4 (1) :22-31
URL: http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-245-fa.html
میرمعزی مسعود، طاهری مرتضی، لطفی لطفعلی. تأثیر 10 هفته ترکیب تمرین مقاومتی ایزومتریک و ایزوتونیک در آب بر میزان شاخص‌های خستگی مردان سالمند. عنوان نشریه. 1396; 4 (1) :22-31

URL: http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-245-fa.html


، taheri_morteza@yahoo.com
چکیده:   (4980 مشاهده)
مقدمه و هدف: خستگی جسمانی یکی از نشانه‌های شایع پیری است که اغلب نادیده گرفته می‌شود یا به شرایطی دیگر ارتباط داده می‌شود، اما در صورت عدم درمان، خستگی در افراد مسن می‌تواند به افت عملکرد طبیعی منجر شود، بنابراین هدف از اجرای این مطالعه تأثیر 10 هفته ترکیب تمرین مقاومتی ایزومتریک و ایزوتونیک در آب بر میزان شاخص‌های خستگی مردان سالمند بود.
مواد و روش‌ها: آزمودنی­­های تحقیق مشتمل بر 40 مرد سالمند با میانگین سنی 92/1±71/69 سال بودند که به‌طور داوطلبانه در این تحقیق شرکت و به طور تصادفی به دو گروه کنترل و تمرین تقسیم شدند. گروه تمرین در برنامه تمرینی ورزش در آب به مدت 10 هفته، سه جلسه یک‌ساعته در هفته شرکت نمود. در هر دو گروه وزن، شاخص توده بدنی، زمان راه رفتن تا حد واماندگی و سطح لاکتات خون پس از واماندگی، قبل و بعد از دوره در نظر گرفته‌شده اندازه‌گیری شد. پروتکل تمرینی شامل ترکیبی از تمرینات ایزومتریک و ایزوتونیک در آب بود. از آزمون آماری تی همبسته در سطح معنی‌داری 05/0 استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج تی همبسته نشان داد که 10 هفته ترکیب پروتکل تمرین مقاومتی ایزومتریک و ایزوتونیک در آب بر میزان شاخص‌های خستگی سالمندان تأثیرگذار بود و پروتکل تمرینی مقاومتی تأثیر معناداری بر بهبود زمان راه رفتن (039/0p=) و مقدار لاکتات خون (005/0p=) پس از راه رفتن تا سر حد واماندگی در گروه تمرین داشت اما در گروه کنترل این اختلاف مشاهده نشد (05/0P≥).
نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های پژوهش، به‌کارگیری ترکیب تمرین مقاومتی ایزومتریک و ایزوتونیک در آب می‌تواند بر میزان شاخص‌های خستگی به‌ویژه بر بهبود زمان راه رفتن و کاهش لاکتات خون سالمندان پس از راه رفتن تا سر حد واماندگی تأثیر مثبتی گذارد و پیشنهاد می‌شود به دلیل مزایای خوب آب برای سالمندان، تمرینات مقاومتی در آب در دستور کار مربیان، متخصصان و فعالان این عرصه قرار گیرد.
 
متن کامل [PDF 236 kb]   (1698 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/6/17 | پذیرش: 1396/8/18 | انتشار: 1396/9/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری سالمندان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Geriatric Nursing

Designed & Developed by : Yektaweb