دوره 1، شماره 1 - ( پاییز 1393 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 93-83 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Beiranvand A, fallahi khoshkneb M, Ashayeri H, Rahgozar M. Comparison between prevalence of delirium after hip surgery and general surgery in hospitalized female elderly. Journal title 2014; 1 (1) :83-93
URL: http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-60-fa.html
بیرانوند افسانه، فلاحی خشکناب مسعود، عشایری حسن، رهگذر مهدی. بررسی مقایسه ای فراوانی دلیریوم بعد از جراحی مفصل ران و جراحی عمومی و برخی عوامل موثر بر آن در زنان سالمند بستری. عنوان نشریه. 1393; 1 (1) :83-93

URL: http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-60-fa.html


چکیده:   (9637 مشاهده)
مقدمه و هدف: حدود 30% بیماران بستری در واحدهای جراحی و مراقبت ویژه قلبی و 40 تا 50 درصد بیماران در مرحله به هوش آمدن پس از جراحی مفصل ران دچار یک دوره دلیریوم می شوند. دلیریوم بعد از جراحی مفصل ران در سالمندان باعث عوارض متعدد،پیش آگهی بد و حتی مرگ و میر می شود. هدف این مطالعه مقایسه دلیریوم بعد از جراحی در سالمندان تحت جراحی ارتوپدی و جراحی عمومی بوده است.
مواد و روش ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی می باشد، جامعه پژوهش در این تحقیق شامل کلیه سالمندان بالای 65 سال تحت جراحی عمومی و جراحی مفصل ران بستری در بیمارستان شهداء خرم آباد بود. نمونه های این پژوهش را 100نفر از زنان سالمند (بالای 65 سال) با جراحی مفصل ران و100  نفر تحت جراحی عمومی تشکیل می دادند که با استفاده از نمونه گیری آسان انتخاب شده و در مدت 7 ماه مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه دموگرافیک، نوع عمل، شرح حال و آزمون مختصر وضعیت روانی بود. یکبار قبل از عمل و روزهای دوم تا پنجم بعد از عمل هنگام صبح و غروب با آزمون مختصر روانی، معاینه وضعیت روانی توسط پژوهشگر انجام شد و وضعیت شناختی هر دو گروه به وسیله این آزمون سنجیده و میانگین نمرات شناختی هر دو گروه با هم مقایسه شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون t مستقل وآنالیز واریانس وآزمون ویلکاکسون انجام گردید.
یافته ها: یافته ها نشان داد که میانگین نمره کل شناختی در گروه جراحی ارتوپدی 21/78و گروه جراحی عمومی 23/94 بود. مقایسه میانگین نمره کل شناختی بعد از جراحی در دوگروه نشان داد که بین میانگین نمره کل شناختی در دوگروه اختلاف معنی داری وجود دارد(0/001>p).
نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش می توان گفت بروز دلیریوم در گروه ارتوپدی بیشتر و میانگین نمرات شناختی در این گروه کمتر از گروه جراحی عمومی است.
متن کامل [PDF 152 kb]   (2594 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/5/23 | پذیرش: 1392/9/16 | انتشار: 1393/7/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری سالمندان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Geriatric Nursing

Designed & Developed by : Yektaweb