دوره 1، شماره 1 - ( پاییز 1393 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 82-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hekmati pour N, Hojjati H, Farhadi S, Sharifnia S, Manouchehr B, Kouchaki G et al . Effect of a regular exercise program on self-consistency and life satisfaction among elderly in Gorgan and Gonbad (2011). Journal title 2014; 1 (1) :73-82
URL: http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-59-fa.html
حکمتی پور نفیسه، حجتی حمید، فرهادی سکینه، شریف نیا سیدحمید، منوچهر بنفشه، کوچکی گلناز و همکاران.. بررسی تاثیر یک دوره فعالیت ورزشی منظم بر عزت نفس و رضایت از زندگی سالمندان شهرستان های گرگان و گنبد در سال1390. عنوان نشریه. 1393; 1 (1) :73-82

URL: http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-59-fa.html


چکیده:   (11698 مشاهده)
 مقدمه و هدف: عزت نفس از ابعاد مهم سازگاری در تمام مراحل زندگی به خصوص دوران سالمندی می باشد. عزت نفس با سلامت روان و رضایت از زندگی مرتبط بوده و کاهش آن سبب ایجاد مشکلات روحی- روانی متعددی می شود. از سویی ورزش می تواند سبب بهبود توانایی انعطاف پذیری، بهبود عملکرد شناختی، سازگاری روانی و عملکردی شود. این مطالعه با هدف تعیین تآثیر دوره فعالیت ورزشی منظم بر عزت نفس و رضایت از زندگی سالمندان انجام شده است.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی 48 نفر سالمند مراجعه کننده به مراکز روزانه سالمندان به روش در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه کنترل(24 نفر) و آزمون(24 نفر) تقسیم شدند. این پژوهش به صورت طرح سالامون اجرا شد. گروه آزمون به مدت 4 هفته، طی 16 جلسه 25- 15 دقیقه‌ای به صورت منظم، برنامه ورزشی و گروه کنترل فعالیت روتین مرکز را انجام می دادند. سپس هر دو گروه پرسش نامه های مشخصات دموگرافیک، رزنبرگ و دینر را تکمیل نمودند. نتایج توسط آمار توصیفی و استنباطی و با استفاده از آزمون آنالیز واریانس دوطرفه تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج نشان داد که میانگین نمرات عزت نفس و رضایت از زندگی در گروه مداخله بیشتر از گروه کنترل بود (0/001>p ). نتیجه آزمون آنالیز واریانس دوطرفه باکنترل اثر پیش آزمون در گروه کنترل و مداخله نشان‌دهنده وجود اختلاف معنی‌دار بین میانگین نمرات میزان عزت نفس(0/001>p) و رضایت از زندگی(0/005>p) سالمندان مورد بررسی با برنامه ورزشی منظم بود.
نتیجه گیری: برنامه ورزشی منظم تاثیر معنی داری بر عزت نفس و رضایت از زندگی سالمندان دارد و اجرای برنامه ورزشی منظم در مراکز مراقبتی سالمندان می تواند به عنوان روشی جهت ارتقاء سلامت و بهبود کیفیت زندگی سالمندان مورد استفاده قرار گیرد. لذا توصیه می کنیم به برنامه های ورزشی منظم و مناسب برای سالمندان در کنار دیگر برنامه های مراقبتی آنان توجه شود.
واژه‌های کلیدی: ورزش، عزت نفس، رضایت از زندگی، سالمندی
متن کامل [PDF 183 kb]   (3489 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/8/11 | پذیرش: 1392/11/30 | انتشار: 1393/7/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری سالمندان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Geriatric Nursing

Designed & Developed by : Yektaweb