مقدمه و هدف: با افزایش سن اختلالات شناختی نظیر کاهش حافظه به عنوان یک فرآیند طبیعی شروع به پدیدار شدن می کند. در مراحل اولیه حافظه کوتاه مدت شروع به تباهی و کند شدن می نماید. یادآوری خاطرات معمولا یک روش مفهومی برای بررسی و مرور حوادث زندگی است و یک فرآیند روانی به شمار می آید. این مطالعه با هدف بررسی اثر بخشی خاطره پردازی گروهی بر وضعیت حافظه سالمندان انجام گرفت.
مواد و روش ها: این مطالعه یک پژوهش نیمه تجربی از نوع سری زمانی بود که تعداد 45 نفر از سالمندان مراجعه کننده به مراکز روزانه سالمندان استان گلستان به روش در دسترس در چهار گروه به مدت 8 جلسه 45 تا 90 دقیقه ای خاطره گویی به عنوان در مداخله شرکت نمودند. میزان بهره حافظه سالمندان قبل و بعد مداخله توسط پرسشنامه حافظه بالینی وکسلر ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط آزمون آماری تی زوجی انجام شد.
یافته ها: نتایج، میانگین بهره حافظه قبل از مداخله را 7±87 و بعد مداخله را 10± 92 نشان دادند که از نظر آماری این اختلاف معنی دار می باشد(0/01>p). آزمون آماری در خرده آزمون های حافظه بینایی( 0/01>p)، حافظه منطقی(0/01>p) و حافظه عددی(0/03 =p) اختلاف معنی دار را نشان داد.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج می توان گفت خاطره پردازی گروهی موجب بهبود حافظه سالمندان می گردد. لذا می توان از این روش درمانی موثر، کارآمد، کم هزینه و قابل اجرا در مراقبت از سالمندان در مراکز نگهداری یا در منزل استفاده نمود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1392/6/22 | پذیرش: 1392/10/14 | انتشار: 1393/7/30