دوره 1، شماره 1 - ( پاییز 1393 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 31-20 | برگشت به فهرست نسخه ها

Download citation:
Send citation to:

Salimi E, Dasht Bozorgi B, Mozafari M, Tabesh H. Investigating mental health status and life satisfaction of retired elderly referred to retirement’s centers of the Jundishapur University of medical sciences and shahid Chamran University in Ahvaz. Journal title 2014; 1 (1) :20-31
URL: http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-54-fa.html
سلیمی ابراهیم، دشت بزرگی بهمن، مظفری مصیب، تابش حامد. بررسی سلامت روان و رضایت از زندگی سالمندان بازنشسته مراجعه کننده به کانون بازنشستگی دانشگاههای علوم پزشکی جندی شاپور و شهید چمران اهواز. عنوان نشریه. 1393; 1 (1) :20-31

URL: http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-54-fa.html

چکیده:   (13984 مشاهده)
مقدمه و هدف: افزایش جمعیت سالمندان و مسائل و مشکلات این دوره به ویژه وضعیت سلامت روان آنها توجه و بررسی ویژه ای را می طلبد. هدف از انجام این پژوهش بررسی و مقایسه سلامت روان و رضایت از زندگی سالمندان بازنشسته دو دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور و شهید چمران اهواز می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی تحلیلی، وضعیت سلامت روان و رضایت از زندگی نمونه ای تصادفی شامل 210 سالمند بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه شهید چمران اهواز با استفاده از دو پرسشنامه GHQ-28 و LSI-Z در سال 1392مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20، و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و کای دو مورد بررسی قرار گرفتند.
 یافته ها: طبق نتایج، میانگین سنی سالمندان برابر (66/6±7/2) و 87/1 آنها مذکر بودند. 87/6 درصد متأهل و 99 درصد با خانواده زندگی می کردند. نتایج نشان داد که از نظر سلامت روان 29 درصد مشکوک به اختلال کلی بودند و بالاترین میزان مربوط به اختلال در عملکرد اجتماعی با 24/8 درصد بود. فقط 15/2 درصد سالمندان رضایت از زندگی بالا را گزارش کردند. سلامت روان با رضایت از زندگی دارای همبستگی مثبت و معنی دار بود(0/05>p ). سطح تحصیلات و میزان مستمری و فعالیت ورزشی دارای ارتباط معنی دار و مثبت با سطح سلامت روان بودند.( 0/05>p ).
نتیجه گیری: با توجه به وجود همبستگی مثبت بین سلامت روان و برخی متغیرها مانند سطح تحصیلات، فعالیت، رضایت از زندگی و میزان مستمری با سلامت روان لازم است در سیاست های حوزه سلامت راهکارها و بسترهای لازم مورد توجه قرار گیرند.
متن کامل [PDF 229 kb]   (5419 دریافت)
دریافت: 1392/5/20 | پذیرش: 1392/9/25 | انتشار: 1393/7/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

بازنشر اطلاعات

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری سالمندان می باشد.