دوره 9، شماره 3 - ( بهار 1402 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 77-66 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Otaghi M, Azami S, Khorshidi A, Mohammadniakan Z. Designing drug safety instruction for hospitalized elderly based on a ten-year systematic review. Journal title 2023; 9 (3) :66-77
URL: http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-370-fa.html
اطاقی معصومه، اعظمی ساناز، خورشیدی علی، محمدنیاکان زهرا. طراحی دستورالعمل ایمنی دارویی برای سالمندان بستری در بیمارستان بر مبنای یک مطالعه مروری ده ساله. عنوان نشریه. 1402; 9 (3) :66-77

URL: http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-370-fa.html


دانشگاه علوم پزکشی ایلام ، mohammadniakan64@gmail.com
چکیده:   (1143 مشاهده)
مقدمه و هدف: سالمندان بیش از هر گروه سنی دچار بیماری‌های مختلف و ناتوانی می‌گردند و به همین علت نیاز بیشتری به استفاده از داروهای مختلف دارند. با توجه به آسیب‌پذیری سالمندان و نقش مهم ایمنی سالمندان بستری در بیمارستان، مطالعه حاضر با هدف طراحی دستورالعمل ایمنی دارویی سالمندان در بیمارستان­ عمومی بر اساس مرور ده‌ساله تحقیقات مرتبط انجام‌شده است.
مواد و روش‌ها: مطالعه مرور سیستماتیک و مشتمل بر مطالعات جهانی از 2008 تا 2018 در زمینه ایمنی دارویی در سالمندان بود. مطالعات طبق معیارهای ورود و خروج وارد و بنا بر معیارهای STROB (2007) بررسی شدند. در پایگاه‌ داده‌های انگلیسی شامل ScienceDirect، PubMed، Scopus، Web of Science، Medline و پایگاه‌ داده‌های فارسی SID، Magiran، Iranmedex، Irandoc و موتور جستجوی Google Scholar با کلیدواژه‌های ایمنی دارویی، سالمند، عوامل خطر، بیمارستان، پرستار و کلمات انگلیسی معادل جستجو شد. داده‌ها در فرم جمع‌آوری داده‌ها ثبت و پس از جمع‌بندی به‌صورت دستورالعمل ایمنی دارویی برای سالمند تنظیم شدند.
یافته‌ها: تعداد نمونه سالمندان در مطالعات از 110 نفر تا 385 نفر متغیر بود. از 205 مطالعه موردبررسی، 11 مطالعه دارای معیارهای ورود و خروج به مطالعه بودند که تعداد سه مطالعه در ایران، دو مطالعه در هلند، یک مطالعه در بلژیک، یک مطالعه در برزیل، دو مطالعه در آمریکا، یک مطالعه در پاکستان و یک مطالعه در تایوان انجام ‌شده بود. یافته‌های حاصل از بررسی این مطالعات به‌صورت یک دستورالعمل ایمنی دارویی قابل‌اجرا در بیمارستان با 20 گویه تنظیم شد.
 نتیجه‌گیری: مطابق با یافته‌های این مطالعه، یک دستورالعمل ایمنی دارویی برای سالمندان طراحی گردیده است. با توجه به اینکه طراحی دستورالعمل، گام اول اجرایی سازی آن در بیمارستان می‌باشد لازم است طی یک مطالعه پژوهشی و بر اساس آرای صاحب‌نظران مراحل تعیین اعتبار این دستورالعمل بررسی‌شده و هر یک از گویه‌های آن‌ها تأیید و یا اصلاح گردد. سپس به‌منظور حفظ و یا ارتقای ایمنی سالمندان در بیمارستان به کار رود.



 
متن کامل [PDF 852 kb]   (284 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/11/13 | پذیرش: 1402/2/10 | انتشار: 1402/3/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری سالمندان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Geriatric Nursing

Designed & Developed by : Yektaweb