دوره 5، شماره 3 - ( بهار 1398 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

najafi M, sajedi R, shamsipour Dehkord P. The effect of lifestyle on cognitive triangle and mental health the elderly. Journal title 2019; 5 (3)
URL: http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-336-fa.html
نجفی مهسا، ساجدی راضیه، شمسی پور دهکردی پروانه. تاثیر سبک زندگی بر مثلث شناختی و سلامت روانی سالمندان. عنوان نشریه. 1398; 5 (3)

URL: http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-336-fa.html


دانشگاه الزهراء (س) تهران، ایران. ، r.sajedi@student.alzahra.ac.ir
چکیده:   (4140 مشاهده)
 مقدمه و هدف: سالمندی، فرایندی است با گذر زمان که منجر به تغییرات منفی ساختاری و عملکردی در از دست دادن سازگاری و هماهنگی هم از لحاظ جسمانی و هم روانی می شود. یک شیوه زندگی فعال می تواند پیشرفت بسیاری از شرایط ناتوان کننده و بیماری های مزمن را به حداقل برساند و همچنین دستیابی به سالمندی و رفاه سالم کمک کند. هدف از پژوهش حاضر، مقایسه مثلث شناختی و سلامت روانی در سالمندان ساکن آسایشگاه، منزل و سالمندان فعال است.
مواد و روش: پژوهش حاضر علّی-مقایسه ای بود. جامعه آماری را  سالمندان (40 نفر از هر گروه) ساکن آسایشگاه، ساکن منزل و ورزشکار شهرستان ملایر تشکیل دادند. 120 سالمند به روش نمونه گیری دردسترس و بر اساس معیارهای ورود به مطالعه انتخاب شدند. جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه های جمعیت شناختی، مثلث شناخت و پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) انجام گرفت. برای تحلیل داده ها از تحلیل واریانس چند متغیره و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.
 
یافته ها: نتایج نشان داد بین نمره علائم جسمانی، اضطراب و افسردگی گروه های سالمندان فعال، ساکن منزل و ساکن سرای سالمندان تفاوت های زوجی معنادار است (05/0p<) . سالمندان فعال به طور معناداری نمره علائم جسمانی، اضطراب و افسردگی بهتری نسبت به دو گروه دیگر و سالمندان گروه ساکن خانه دارای علائم جسمانی، اضطراب و افسردگی بهتری نسبت به گروه ساکن آسایشگاه داشتند. برای متغیر علائم اجتماعی بین میانگین نمرات گروه سالمندان فعال با سالمندان ساکن منزل و سرای سالمندان تفاوت معنادار است (05/0p<) و سالمندان فعال نسبت به دو گروه دیگر میانگین علائم جسمانی بالاتری داشتند، اما بین میانگین علائم اجتماعی گروه سالمندان ساکن خانه و سرای سالمندان تفاوت معناداری نبود. بین نمره مولفه های مثلث شناختی نگرش نسبت به خود، نگرش نسبت به آینده و نگرش نسبت به دنیا در گروه های سالمندان فعال، ساکن منزل و ساکن سرای سالمندان تفاوت های زوجی معنادار است (05/0p<). سالمندان فعال به طور معنادار در سه مولفه مثلث شناختی نمره بهتری نسبت به دو گروه دیگر و سالمندان گروه ساکن خانه دارای نمره بهتری در مولفه های  مثلث شناختی نسبت به گروه ساکن آسایشگاه داشتند. 
 
نتیجه گیری: یافته های این پژوهش نشان می دهد انجام فعالیت جسمانی  به بهبود سلامت روانی و مثلث شناختی کمک می کند، لذا برای حفظ  سلامت روانی و جسمانی  سالمندان  باید استراتژی های مناسب به عمل آید.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1398/2/1 | پذیرش: 1398/2/15 | انتشار: 1398/2/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری سالمندان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Geriatric Nursing

Designed & Developed by : Yektaweb