دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد ، neda_galaxy2008@yahoo.com
چکیده: (6547 مشاهده)
مقدمه و هدف: سالمندی مرحلهای از زندگی انسان است که به طور طبیعی با کاهش تواناییهای جسمانی و روانی همراه است. ورزش یکی از موثرترین روشهای پیشگیری از اختلالات دوران سالمندی است . هدف این پژوهش بررسی ارتباط سطح فعالیت بدنی با افسردگی و کیفیت زندگی سالمندان شهر علویجه است.
مواد و روش ها: در این پژوهش که از نوع تحلیلی مقطعی میباشد، تعداد 100 نفر از سالمندان بالای 64 سال در دسترس از شهر علویجه انتخاب و بررسی شدند. به منظور بررسی از سه پرسشنامه افسردگی (GDS) و پرسشنامه 36 سوالی کیفیت زندگی (SF-36) با دو بعد کلی سلامت جسمی و سلامت روانی و پرسشنامه فعالیت بدنی محقق ساخته استفاده شد. . برای توصیف دادههای تحقیق از میانگین و انحراف استاندارد بهره گرفتیم. به منظور آزمون فرضیههای تحقیق از روش آماری ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد. تمامی تحلیلها در سطح 05/0 ≥P و بوسیلهی نرم افزار آماری SPSS نسخه 18 انجام شد.
یافتهها: نتایج آماری نشان داد بین بیتحرکی و افسردگی رابطه معنیدار و مستقیم و بین بیتحرکی و سلامت جسمی و سلامت روانی رابطه معنیدار و منفی وجود داشت. همچنین بین فعالیت بدنی با افسردگی رابطه معنیدار و معکوس و بین فعالیت بدنی و سلامت جسمی و سلامت روانی رابطه معنیدار آماری و مستقیم در سالمندان شهر علویجه رابطه معنی دار آماری وجود داشت.( 05/0 ≥P )
نتیجهگیری : بر اساس یافتههای پژوهش حاضر هر چه سالمندان زندگی پر تحرک و فعالتر داشته باشند، میزان سلامتی جسمانی و روانی آنها ارتقاء مییابد بنابراین توصیه میشود که برنامه ریزان سلامت سالمندان برای ارتقای فعالیت فیزیکی این گروهها برنامهها و تسهیلاتی را فراهم کنند. همچنین اجرای ورزشهای سبک و فعالیت بدنی منظم به عنوان یک روش کم هزینه و سالم برای پیشگیری از بروز مشکلات مربوط به سالمندان مورد توجه قرار گیرد که باعث پیشرفت و توسعه ابعاد مختلف کیفیت زندگی میگردد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1396/2/12 | پذیرش: 1396/6/10 | انتشار: 1396/6/25