مقدمه و هدف: با افزایش سن، میزان سوء تغذیه و بیماریهای مزمن هر دو شایع شده، و سوء تغذیه منجر به بیماری و بیماری منجر به سوء تغذیه میگردد. این مطالعه به منظور بررسی وضعیت تغذیه سالمندان بستری و عوامل مرتبط با آن انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی تحلیلی 254 سالمند 60 سال به بالا بستری در بخشهای مراقبت ویژه قلبی بیمارستانهای وابسته به دانشگاه شهید بهشتی تهران به طور سهمیه ای انتخاب و با استفاده از پرسشنامه (MNA) Mini nutritional assessment وضعیت تغذیهای آنان مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 و آزمونهای آماری توصیفی و استنباطی با ضریب اطمینان 95% انجام شد.
یافته ها: از 254 سالمند، 43 نفر (16/9%) مبتلا به سوء تغذیه، 95 نفر (37/4%) در معرض خطر سوء تغذیه و 116 نفر (45/7%) دارای تغذیه طبیعی بودند. وضعیت تغذیه با سن، جنس، تحصیلات، وضعیت تأهل، شغل، منبع درآمد، شاخص توده بدنی، بیماری مزمن و مصرف بیش از 3 دارو ارتباط معنی دار داشت (0/001 p<).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه که درصد بالایی از سالمندان مشکلات تغذیهای دارند و این مشکل می تواند سلامت آنها را به خطر اندازد لذا ضروری است برای شناسایی افراد در معرض خطر، اصلاح تغذیه و پیشگیری از خطرات مرتبط با آن اقدامات مناسب در بیمارستان در نظر گرفته شود..
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |