دوره 2، شماره 2 - ( زمستان 1394 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 70-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hazavehei S, Faghih solaimani P, Moeini B, Soltanian A. Factors Affecting Nutritional Behaviors of ageing population based on BASNEF Model: Sanandaj, Iran, . Journal title 2016; 2 (2) :61-70
URL: http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-138-fa.html
هزاوه یی سید محمد مهدی، فقیه سلیمانی پرشنگ، معینی بابک، سلطانیان علیرضا. بررسی عوامل موثر بر رفتارهای تغذیه ای سالمندان شهر سنندج با استفاده از مدل بزنف. عنوان نشریه. 1394; 2 (2) :61-70

URL: http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-138-fa.html


مرکزبهداشت سنندج ، pari.solaymani@yahoo.com
چکیده:   (6399 مشاهده)

مقدمه و هدف : سالمندی پدیده ای طبیعی است که نمی‌توان از آن پیشگیری نمود ، ولی می‌توان با رعایت اصول تغذیه صحیح در تمام دوران زندگی، سلامت جسمی و روحی خود را برای سالمندی حفظ کرد. مدل بزنف یکی از کاملترین مدلهای ترکیبی است که  جهت مطالعه و شناسایی رفتار و ایجاد رفتارهای جدید در جامعه بکار می رود، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل موثر بر بهبود و افزایش رفتارهای تغذیه ای سالم در سالمندان شهرسنندج انجام گردید.

مواد و روش ها : مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی- تحلیلی می باشد که در سال 1393 بر روی 150 نفر سالمند در سطح کلیه مراکز بهداشتی درمانی شهری سنندج بر مبنای مدل بزنف انجام گرفت. سالمندان بصورت تصادفی ساده وارد مطالعه شدند، پرسشنامه محقق ساخته بود و شامل اطلاعات جمعیت شناختی و سازه های مدل بزنف بود که به صورت خود گزارش دهی و از طریق مصاحبه با سالمند توسط محقق تکمیل شد. داده های به دست آمده با نرم افزار  SPSS(نسخه16) و با استفاده از آزمون های اسپیرمن و فیشر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

یافته ها: برآورد کلی نتایج نشان داد که تنها نگرش نسبت  به رفتار(P=0.002 و0/292=r) ، عوامل قادرکننده (P=0.001 pو0/307=r) و قصد رفتار (0.001=P و0/301=r) همبستگی معنادار با رفتار تغذیه ای سالم سالمندان داشت و سازه هایی مانند آگاهی ، باور نسبت به ارزیابی رفتار و نرم انتزاعی با رفتار تغذیه ای سالم سالمندان مورد مطالعه همبستگی معنادار نداشت .پزشک به عنوان قویترین عامل تاثیر گذار بر انجام رفتار تغذیه ای سالم درسالمندان مشخص شد.

نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر، از عوامل مهم در بهبود تغذیه سالم سالمندان افزایش قصد و نگرش نسبت به رفتار و عوامل قادر کننده بود . لذا ضرورت و نیاز به انجام مداخلات آموزشی تغذیه سالمندان با هدف بهبود و اصلاح رژیم غذایی پیشنهاد می شود.

واژه‌های کلیدی: سالمند، تغذیه، رفتار، مدل بزنف
متن کامل [PDF 242 kb]   (3059 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/9/12 | پذیرش: 1394/11/20 | انتشار: 1394/12/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری سالمندان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Geriatric Nursing

Designed & Developed by : Yektaweb