دوره 9، شماره 3 - ( بهار 1402 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 111-94 | برگشت به فهرست نسخه ها

Download citation:
Send citation to:

Tarajian M, Molanorouzi K, Ghasemi A, Shojaei M. Comparison of the Effectiveness of Group movement Exercise and Mindfulness Training on Emotional and Cognitive Status of Elderly. Journal title 2023; 9 (3) :94-111
URL: http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-351-fa.html
تاراجیان مهدی، ملانوروزی کیوان، قاسمی عبدالله، شجاعی معصومه. مقایسه اثربخشی تمرینات حرکتی گروهی و ذهن آگاهی بر وضعیت عاطفی و شناختی سالمندان. عنوان نشریه. 1402; 9 (3) :94-111

URL: http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-351-fa.html

دانشگاه آزاد واحد علوم وتحقیقات تهران ، mehdi.tarajian@gmail.com
چکیده:   (285 مشاهده)

مقدمه و هدف: سلامت روانی سالمندان به‌عنوان یک مسئله مهم در جامعه موردتوجه قرار گرفته است. با پیشرفت سن، مجموعه‌ای از تغییرات فیزیولوژیک و روان‌شناختی در افراد مسن رخ می‌دهد و می‌تواند کیفیت زندگی آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهد. هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی تمرینات حرکتی گروهی و ذهن آگاهی بر وضعیت عاطفی و شناختی سالمندان بود.
مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی بوده و به‌صورت پیش‌آزمون و پس‌آزمون با یک گروه کنترل و دو گروه تجربی و آزمون پیگیری یک‌ماهه انجام شد.  نمونه‌ها از بین سالمندان با دامنه سنی 65 تا 75 سال شهر تهران شامل60 نفر داوطلب واجد شرایط به‌صورت هدفمند به مطالعه وارد و به سه گروه 20 نفری مداخله حرکتی، ذهن آگاهی و گروه کنترل تقسیم گردید. شرکت‌کنندگان گروه­های آزمایشی در بیست چهار جلسه، تمرین متناسب با گروه خود را اجرا کردند و گروه کنترل فقط در اندازه‌گیری‌ها شرکت کردند. برای تحلیل داده‌ها از آزمون تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر در نرم افزارSPSS  نسخه 22 استفاده شد و سطح معناداری آزمون‌های 0/05 در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد اثر زمان ، اثر گروه  و تعامل زمان و گروه  معنادار است (p<0.001)، یعنی اثر زمان و مقایسه مرحله‌به‌مرحله نشان داد به‌طورکلی در عملکرد آزمودنی‌ها تغییر حاصل شده است و اثر تعاملی نیز نشان می­دهد روند تغییرات در گروه‌ها متفاوت بوده است. در گروه‌های آزمایشی پیشرفت معناداری در عملکرد مشاهده شد و مقایسه گروه‌ها در مرحله پس‌آزمون و پیگیری نشان داد که گروه مداخله تمرینات فال پروف نسبت به تمرین ذهن آگاهی عملکرد بهتری داشت (p<0.001). همچنین گروه ذهن آگاهی نسبت به گروه کنترل  عملکرد بهتری را نشان داد(p<0.001).
 نتیجه‌گیری:  به نظر می‌رسد، مداخلات حرکتی گروهی می‌تواند برای بهبود وضعیت عاطفی و شناختی سالمندان، مزایای بیشتری به همراه داشته باشد.

متن کامل [PDF 984 kb]   (86 دریافت)
دریافت: 1401/8/11 | پذیرش: 1402/2/15 | انتشار: 1402/3/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

بازنشر اطلاعات

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری سالمندان می باشد.