مقدمه و هدف :جمعیت سالمندی با سرعت چشمگیری در سراسر دنیا در حال افزایش است و حفظ سلامت روان و کیفیت زندگی سالمندان از امور مهم و اساسی میباشد. مطالعه با هدف تعیین تأثیر آموزش بهداشت روان بر ارتقای سلامت روان و کیفیت زندگی معلمان سالمند صورت گرفت.
مواد و روش ها: این مطالعه نیمه تجربی دوگروهی از نوع پیشآزمون - پسآزمون بود که بر روی ۸۴ معلم بازنشسته انجام شد برای گروه آزمون برنامهای آموزشی پنج جلسه آموزشی برگزار گردید پرسشنامههای مشخصات دموگرافیک، کیفیت زندگی و سلامت عمومی بهصورت خودگزارش دهی تکمیل شد. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS ویرایش ۱۶ تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: براساس یافتهها میانگین سلامت روان گروه آزمون و کنترل پیش از مداخله تفاوت معناداری نداشت (۴۱/۰=P)؛ اما میانگین پس از برنامه آموزش بهداشت روان تفاوت معناداری داشت (۰۰۰۱/۰=P). میانگین نمره کیفیت زندگی گروه آزمون و کنترل قبل از مداخله تفاوت معناداری نداشت (۵۲/۰=P) اما م پس از برنامه آموزش بهداشت روان تفاوت معناداری بود (۰۱/۰=P) .
نتیجهگیری: یافتههای این مطالعه تأثیر مثبت برنامههای آموزشی سلامت روان را بر وضعیت سلامت روان و کیفیت زندگی سالمندان نشان میدهد. لذا استفاده ازاینرویکرد آموزشی جهت بهبود و ارتقاء سلامت روان و کیفیت زندگی پیشنهاد میشود.