جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای شیوع

پروین چراغی، زهره میهن دوست یگانه، امین دوستی‌ایرانی، مهتا سنگستانی، زهرا چراغی، مهدی خزلی،
دوره ۱، شماره ۳ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه و هدف: پرفشاری خون، یکی از مهم‌ترین عوامل خطر بیماری‌های قلبی عروقی و شایع‌ترین علت ایجاد سکته مغزی و نارسایی کلیوی در سالمندان می‌باشد. هدف اصلی از مطالعه حاضر، برآورد شیوع پرفشاری خون در سالمندان شهرستان بهار و تعیین رابطه برخی از عوامل خطر احتمالی بر رخداد پرفشاری خون این گروه سنی می‌باشد.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی-تحلیلی است که در میان سالمندان ۶۰ سال و بالاتر شهرستان بهار در سال ۱۳۹۲ انجام شد. در این مطالعه ۴۷۶ نفر سالمند که در تابستان و پاییز سال ۱۳۹۲ به مراکز بهداشتی‌درمانی شهری و روستایی این شهرستان مراجعه کرده بودند، وارد مطالعه شدند. اطلاعات مندرج درچک‌لیست مطالعه شامل جنسیت، سن،‌ میانگین فشارخون سیستول و دیاستول، وضعیت تأهل و وضعیت زندگی بود.
یافته‌ها: شیوع پرفشاری خون در سالمندان ۲۵٪بدست آمد. میانگین و انحراف معیار فشارخون سیستولیک و دیاستولیک در مطالعه حاضر به ترتیب ۱۹/۵۲±۱۲۴/۹۴ و ۱۱/۷۰±۷۵/۲۲ میلیمتر جیوه بدست آمد. با ثابت ماندن اثر متغیرهای مخدوشگر، افراد ساکن شهر ۲/۱۹ برابر افراد ساکن روستا شانس بیشتری برای ابتلاء به پرفشاری خون سیستولیک داشتند (p=۰/۰۰۲). افراد سالمندی که به تنهایی زندگی می‌کردند نسبت به سالمندانی که با همسر خود زندگی می‌کردند، ۴/۵۱ برابر شانس بیشتری برای ابتلاء به پرفشاری خون دیاستولیک داشتند که البته این رابطه از نظر آماری معنی‌دار نبود.
نتیجه‌گیری: شیوع فشارخون بالا در جمعیت سالمند شهرستان بهار نسبت به اکثر مطالعات انجام شده داخلی از شدت کمتری برخوردار است. وضعیت زندگی افراد سالمند می‌تواند از عوامل خطر احتمالی در افزایش فشارخون سیستولیک و دیاستولیک باشد.

منوچهر شیرازی، هومان منوچهری، منصوره زاغری تفرشی، فرید زایری، ویولت علیپور،
دوره ۲، شماره ۱ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه و هدف: یکی از عمده ترین مشکلات سلامتی در دوران سالمندی دردهای مزمن است، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد در بسیاری از سالمندان، این نوع درد به شکل مناسبی بررسی و تسکین نمی یابد. به همین دلیل دسترسی به اطلاعات دقیق و کافی پیرامون وضعیت درد مزمن برای مدیریت مؤثر این نوع درد، ضروری است. بدین جهت، این مطالعه با هدف بررسی  شیوع و ویژگی های درد مزمن در سالمندان انجام شده است.

مواد و روش ها: این پژوهش یک مطالعه مقطعی از نوع همبستگی است که در آن ۲۰۵ سالمند مبتلا به درد مزمن، مورد بررسی قرار گرفتند.  شیوه نمونه گیری به صورت  خوشه ای چند مرحله ای، بوده  است که  در فاصله زمانی ۶ ماه  در مراکز بهداشتی درمانی شهر اهواز انجام شده است. میزان درد مزمن با استفاده از نسخه کوتاه شده پرسشنامه درد مک گیل ارزیابی شد. اطلاعات مربوط به متغیرهای جمعیت شناختی نیز توسط پرسشنامه محقق ساخته بررسی شد. پایایی پرسشنامه از طریق محاسبه آلفای کرونباخ  و همسانی درونی ارزیابی گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های تحلیلی آماری تی مستقل و به کمک نرم افزار SPSS (نسخه ۲۱) انجام شد.

یافته‌ها: درد زانو بیشترین محل درد درد  (۸۰%)  و درد ناحیه  شکم   (۱۳%) کمترین محل درد در سالمندان بود. ۸۵%  آنها در بیش از یک ناحیه درد داشتند و ۱۵% تنها در یک ناحیه از بدن خود احساس درد می کردند. بیشترین رتبه درد عدد شش (۳۲%) و کمترین، عدد دو (۱%) بوده است. درد‌های پیچشی(گرفتگی عضلانی) (۸۰%)  بیشترین و درد تهوع آور (۲۲%)  کمترین نوع درد بوده است. درد  ناراحت کننده (۳۳%)  بیشترین و درد غیر قابل تحمل (۱۹%) کمترین شدت درد در سالمندان گزارش شد. میانگین درد مزمن در سالمندان ۲۶/۰۳ بوده است به طوری که بیشترین میزان درد، درد بین ۲۰ تا ۳۹ (۵۲%) بود. میانگین درد در زنان، گروه سنی ۶۵ ساله و بالاتر ، افراد مجرد و  افراد با تحصیلات زیر دیپلم،  بیشتر بود  (P<۰/۰۵)، ارتباطی بین  متغیرهای مالکیت مسکن و میزان درآمد با میزان درد مشاهده نشد (۰/۰۵ P > ).

نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه بیانگر  بالا بودن شیوع درد مزمن در سالمندان شهر اهواز بوده است. توجه به ویژگی های درد مزمن  در سالمندان برای شناسایی گروه های آسیب پذیر و ارائه مراقبت های بهتر، ضروری است.  یافته های حاصل از این پژوهش می تواند در برنامه ریزی جهت مدیریت مؤثر درد مزمن به وسیله محققین، مسئولان و متولیان برنامه ریزی، سودمند باشد.


محمدرضا میری، حمید صالحی نیا، امیر طیوری، مریم بهلگردی، علی اکبر تقی زاده،
دوره ۲، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه و هدف: با توجه به طولانی شدن عمر و افزایش جمعیت سالمندان، رسیدگی به سلامت روانی آنان اهمیت خاصی یافته است، لذا این مطالعه با هدف تعیین شیوع اختلالات روانی و عوامل مرتبط با آن در سالمندان شهر بیرجند، انجام شد.

مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی روی ۳۸۹ نفر از سالمندان شهر بیرجند در سال ۱۳۹۳ انجام شد. افراد با استفاده از روش نمونه گیری چند مرحله ای وارد مطالعه شدند و پس از رضایت برای ورود به مطالعه، جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه سلامت عمومی ۲۸ سوالی گلدبرگ (GHQ-۲۸) به همراه سوالات زمینه ای، صورت گرفت. داده ها پس از ورود به نرم افزار ۱۸spss با استفاده از آزمون های تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی  پیرسون تجزیه و تحلیل گردید.

یافته ها: میانگین سنی سالمندان مورد مطالعه ۳/۷۴±۶۳/۶۵ سال بود. ۵۱/۲ درصد سالمندان مشکوک به اختلال روانی، ۳/۳ درصد دچار افسردگی، ۱۴/۱ درصد دچار اضطراب، ۱۵/۲ دچار اختلال در عملکرد جسمانی و ۱۴/۱درصد دچار اختلال عملکرد اجتماعی بودند. شیوع اختلالات روانی در سنین بالاتر، زنان، تحصیلات پایین تر و از کار افتاده ها به طور معنی داری بیشتر بود (p=۰/۰۰۱).

نتیجه گیری: شیوع اختلالات روانی در سالمندان مورد مطالعه در سطح بالایی می باشد، استفاده از ابزار های غربالگری به منظور شناسایی زودرس اختلالات در سالمندان به ویژه سالمندان زن و یا با تحصیلات پایین تر و افراد از کارافتاده، می تواند برای کاهش شیوع این اختلالات پیشنهاد شود.


مریم نادی باغو، بهمن چراغیان، علی خورشیدی،
دوره ۹، شماره ۳ - ( ۳-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه و هدف: بیماری‌های قلبی عروقی از علل اصلی مرگ و ناتوانی در جامعه هستند. افزایش سن و ابتلا به دیگر بیماری‌ها مانند دیابت، خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش می‌دهد. این مطالعه با  هدف تعیین عوامل خطر مرتبط با سکته قلبی در سالمندان مبتلا به دیابت در شهرستان هویزه در سال ۱۳۹۸ انجام شد.
مواد و روش­ها: همه سالمندان ۶۰ تا ۷۵ ساله مبتلا به دیابت تحت بررسی در کوهورت هویزه در سال ۱۳۹۸ وارد مطالعه شدند. ویژگی‌های دموگرافیک، سابقه خانوادگی ابتلا به سکته قلبی، مصرف سیگار، مصرف الکل، نمایه توده بدنی و فشارخون اندازه‌گیری شد. برای بررسی ارتباط بین متغیرها از آزمون‌های تی مستقل و کای اسکوئر و به‌منظور تعیین رابطه و اندازه اثر عوامل مختلف بر سکته قلبی، از مدل رگرسیون لجستیک چندگانه استفاده شد. شاخص نسبت شانس با حدود اطمینان ۹۵ درصد محاسبه و سطح معنی‌داری آماری ۰۵/۰ p در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: درکل، ۵۵۲ نفر وارد مطالعه شدند. از این تعداد، ۳۳۱ نفر (۶۰ درصد) زن و ۳۹۸ نفر (۱/۷۲ درصد) متأهل و میانگین سن آنان ۲/۳ ± ۵/۶۴ سال بود. شیوع سکته قلبی ۷/۶ درصد بود. نتایج نشان داد خطر سکته قلبی با فشارخون بالا (نسبت شانس؛ ۱۰/۲، حدود اطمینان ۹۵%: ۳۲/۴-۰۳/۱)، سابقه خانوادگی سکته قلبی (نسبت شانس؛ ۸۲/۲، حدود اطمینان ۹۵%: ۸۲/۷-۲۲/۱)، مصرف سیگار (نسبت شانس؛ ۵۰/۲، حدود اطمینان ۹۵%: ۸۹/۲۸-۴/۱) و شاخص توده بدنی (نسبت شانس؛ ۰۸/۱، حدود اطمینان ۹۵%: ۴۸/۱-۰۲/۱) رابطه معنی‌دار دارد .
نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد چاقی، مصرف سیگار، سابقه فامیلی و فشارخون بالا در سالمندان مبتلا به دیابت شانس ابتلا به سکته قلبی را به‌طور قابل‌توجهی افزایش می‌دهد. با توجه به ماهیت تعدیل‌پذیر بودن اغلب این متغیرها، سیاست‌گذاری و تدوین مداخلات پیشگیرانه مؤثر در گروه‌های در معرض خطر بیشتر در سالمندان نقش بسیار مهمی در کاهش بروز سکته قلبی و کنترل عوارض ناشی از آن دارد.





صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری سالمندان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Geriatric Nursing

Designed & Developed by : Yektaweb