جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای سالمند؛کیفیت خواب؛ فعالیت بدنی؛ اختلال خواب

عبدالصالح زر، فاطمه احمدی، محمد امین احمدی، سلمان علوی،
دوره ۳، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه و هدف: تغییر در کیفیت خواب یکی از تغییرات مهم فیزیولوژیکی است که در طول جریان پیری و سالمندی نمایان می­شود. بنابراین می­توان گفت یکی از مشکلاتی که روی کیفیت زندگی افراد در دوران سالمندی اثر می­گذارد تغییرات منفی کیفیت خواب است. هدف از تحقیق حاضر بررسی و مقایسه کیفیت خواب سالمندان شرکت کننده در فعالیت­های ورزشی پارک­های شهر شیراز و سالمندان غیرفعال می­باشد.

مواد و روش­ ها: تعداد ۱۰۰ مرد سالمند به طور داوطلب و در دسترس در این مطالعه شرکت کردند که ۵۶ نفر دارای فعالیت بدنی(فعال) و ۴۴ نفر غیرفعال بودند. به منظور سنجش کیفیت خواب سالمندان از پرسش­نامه استاندارد پیتزبورگ(PSQI) استفاده گردید. برای تحلیل داده­ها از نرم افزار ۱۸/ SPSS و آزمون t مستقل و تحلیل واریانس چند متغیره استفاده شد(۰/۰۵ =p).

یافته­ ها: نتایج نشان داد که سالمندان فعال نسبت به گروه غیر فعال در کیفیت کلی خواب(۰/۰۲ = p) و مقیاس­های کارایی و موثر بودن خواب(۰/۰۲ = p)، اختلالات خواب(۰/۰۲ = p)، میزان داروی خواب آور مصرفی(۰/۰۵ = p)، اختلال عملکرد صبحگاهی(۰/۰۲ = p) در وضعیت مطلوب­تری قرار دارند. 

نتیجه ­گیری: مشارکت سالمندان در فعالیت های ورزشی داوطلبانه در پارک­ها و فضاهای سبز بر کیفیت خواب سالمندان اثر مثبت دارد. لذا پیشنهاد می شود که شرکت در فعالیت بدنی به عنوان روشی مکمل برای بهبود کیفیت خواب سالمندان استفاده گردد.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری سالمندان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Geriatric Nursing

Designed & Developed by : Yektaweb