جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای بستری

سیده مریم موسوی، مریم روانی پور، فائزه جهانپور، مرجان فقیه،
دوره ۱، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه و هدف: افزایش محدودیت های دوران سالمندی به همراه بیماری های مزمن، نیاز به استفاده از خدمات بیمارستانی و بستری شدن را افزایش می دهد. نوع نگرش پرستاران بر کیفیت ارائه ی مراقبت ها و ارزیابی همه جانبه نیازهای بیماران حائز اهمیت می باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین نگرش پرستاران در رابطه با نیازهای حمایتی سالمندان در بخش های بستری بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر انجام گردید.
مواد و روش ها: این مطالعه یک پژوهش توصیفی- تحلیلی – مقطعی که بر روی ۱۰۰ پرستار شاغل در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به روش سرشماری انجام شد. ابزار پژوهش پرسشنامه ی محقق ساخته، مشتمل بر دو بخش کلی اطلاعات دموگرافیک و نیاز های حمایتی سالمندان بستری در حیطه های (جسمانی، روحی روانی و معنوی) بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و آزمون های آنالیز واریانس، تی تست، و ضریب همبستگی پیرسون با استفاده از نرم افزار SPSS ۱۹ انجام شد.
یافته ها: میانگین سنی پرستاران شرکت کننده در پژوهش۵/۳۱۷ ±۲۹/۸۰ سال و ۸۶% آن ها مؤنث بودند. اکثریت پرستاران در رابطه با نیازهای حمایتی سالمندان در دو حیطه ی جسمانی و معنوی نگرش مثبت داشتند. در حیطه ی روحی و روانی اکثریت پرستاران نگرش خنثی داشتند. سن و سابقه ی کاری پرستاران دارای ارتباط معنادار و مثبت با نگرش آن ها در هر سه حیطه ی جسمانی، معنوی و روحی و روانی بودند. (p<۰/۰۵)
نتیجه گیری: به طور کلی اکثریت پرستاران در رابطه با نیازهای حمایتی سالمندان درحیطه های جسمانی و معنوی دارای نگرش مثبت بودند، در حالی که در حیطه روحی روانی اکثریت آن ها نگرش خنثی داشتند. بنابراین با توجه به نیاز سالمندان بستری به حمایت روحی روانی و حفظ شأن و کرامت آن ها، ارتقاء وتقویت نگرش مثبت پرستاران در این مقوله ضروری به نظر می رسد.

بهاره پایور، عباس عباس زاده، ترانه استکی، الهه طالبی قانع، زهرا صفوی بیات،
دوره ۲، شماره ۴ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه و هدف: با افزایش سن، میزان سوء تغذیه و بیماری­های مزمن هر دو شایع شده، و سوء تغذیه منجر به بیماری و بیماری منجر به سوء تغذیه می­گردد. این مطالعه به منظور بررسی وضعیت تغذیه سالمندان بستری و عوامل مرتبط با آن انجام شد.

مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی تحلیلی ۲۵۴ سالمند ۶۰ سال به بالا بستری در بخش­های مراقبت ویژه قلبی بیمارستانهای وابسته به دانشگاه شهید بهشتی تهران به طور سهمیه ای انتخاب و با استفاده از پرسشنامه (MNA) Mini nutritional assessment  وضعیت تغذیه­ای آنان مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ و آزمون­های آماری توصیفی و استنباطی با ضریب اطمینان ۹۵% انجام شد.

یافته ها: از ۲۵۴ سالمند، ۴۳ نفر (۱۶/۹%) مبتلا به سوء تغذیه، ۹۵ نفر (۳۷/۴%) در معرض خطر سوء تغذیه و ۱۱۶ نفر (۴۵/۷%) دارای تغذیه طبیعی بودند. وضعیت تغذیه با سن، جنس، تحصیلات، وضعیت تأهل، شغل، منبع درآمد، شاخص توده بدنی، بیماری مزمن و مصرف بیش از ۳ دارو ارتباط معنی دار داشت (۰/۰۰۱ p<).

نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه که درصد بالایی از سالمندان مشکلات تغذیه­ای دارند و این مشکل می ­تواند سلامت آنها را به خطر اندازد لذا ضروری است برای شناسایی افراد در معرض خطر، اصلاح تغذیه و پیشگیری از خطرات مرتبط با آن اقدامات مناسب در بیمارستان در نظر گرفته شود..



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری سالمندان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Geriatric Nursing

Designed & Developed by : Yektaweb