جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای امید

زهرا رضایی شهسوارلو، محمدسجاد لطفی، محسن تقدسی، معصومه سادات موسوی، زهرا یوسفی، ندا امیرخسروی،
دوره ۱، شماره ۲ - ( ۱۱-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه و هدف: اطلاع از ابتلا به سرطان می‌تواند برای افراد ناخوشایند باشد و جنبه‌های مختلفی از زندگی آن‌ها را مورد تأثیر و کاهش دهد از این جمله می‌توان به حیطه‌های مثل امید و رضایت از زندگی اشاره کرد. به نظر می‌رسد عاملی همچون سلامت معنوی بتواند بر امید و رضایت از زندگی این بیماران تأثیر مثبت گذاشته و باعث افزایش آن شود. این پژوهش باهدف بررسی ارتباط بین مؤلفه‌های سلامت معنوی با امید و رضایت از زندگی در سالمندان مبتلابه سرطان در شهر کاشان ۱۳۹۲ انجام شد.
مواد و روش‌ها: این پژوهش مقطعی، بر روی ۱۰۰ بیمار مبتلابه سرطان به روش مستمر در فاصله زمانی بین مهرماه تا دی‌ماه سال ۱۳۹۲ انجام شد. ابزار گردآوری داده‌ها شامل پرسشنامه‌های مشخصات فردی (سن، جنس، وضعیت تأهل)،‌ سلامت معنوی الیسون-پالوتزین، پرسشنامه امید هرث و رضایت از زندگی (LSI-Z) بود. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار spss نسخه ۱۶/۰ در سطح معنی‌داری ۰/۰۵ تجزیه تحلیل شد.
یافته‌ها: میانگین سنی شرکت‌کنندگان ۱۰/۷۷±۶۲/۵۹ سال بوده و ۵۶٪ آنان مرد بودند. میانگین نمره امید و رضایت از زندگی به ترتیب ۵/۳۲±/۴۰/۲۱ و ۵/۵۸±۱۶/۰۳ بود. بین میانگین نمره امید و رضایت از زندگی در مردان و زنان ازلحاظ آماری اختلاف معناداری دیده شد به‌طوری‌که این میانگین در مردان بیش از زنان بود. میانگین نمره کل سلامت معنوی ۱۲/۱۱±۸۷/۴۸ و میانگین مؤلفه‌های سلامت معنوی مذهبی و وجودی به ترتیب ۶/۲۰±۴۴/۷۰ و ۷/۵۷±۴۲/۷۸ بود. ضریب همبستگی پیرسون نشان داد بین متغیر سلامت معنوی با امید و رضایت از زندگی ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. 
نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه سلامت معنوی تأثیر بسزایی در تأمین امید و رضایت از زندگی در سالمندان مبتلابه سرطان دارد،‌ لازم است تا اقداماتی در راستای استفاده از این توانایی در دوره درمان، بستری و بهبود بیماران استفاده شود، لذا توصیه می‌شود تا کارکنان تیم درمان با مراقبت‌های معنوی آشنا شوند و از این توانمندی در راستای حل مشکلات این بیماران استفاده کنند.

کاظم برزگر بفرویی، مرضیه اهالی آباده، سمیه محمدی قلعه تکی،
دوره ۱، شماره ۴ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه و هدف: در جمعیت رو به افزایش سالمندان در ایران، پژوهش دربارۀ مسائل و مشکلات مرتبط با سالمندی به منظور ارتقای کیفیت زندگی این قشر از جمعیت، دارای جایگاه اساسی است. هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین حمایت اجتماعی و شوخ‌طبعی با امید به زندگی در سالمندان شهر یزد بود.

مواد و روش ها: این پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی- همبستگی است. جامعۀ آماری این تحقیق سالمندان ساکن در شهر یزد بوده است. نمونه‌ای به حجم ۱۰۰ نفر با روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. برای سنجش متغیر­های پژوهش از پرسشنامۀ حمایت اجتماعی فیلیپس، پرسشنامۀ چندبعدی حس شوخ‌طبعی تورسون و پاول و پرسشنامۀ امیدواری اشنایدر استفاده شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی، ضریب همبستگی ­پیرسون، رگرسیون و آزمونt  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

یافته ها: نتایج نشان داد که بین دو متغیر حمایت اجتماعی و امید به زندگی و همچنین بین دو متغیر شوخ طبعی و امید به زندگی رابطه معنادار و مستقیم وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز حاکی از این بود که شوخ طبعی و حمایت اجتماعی توان پیش‌بینی امید به زندگی سالمندان را دارد. همچنین، نتایج نشان داد که بین زنان و مردان مشارکت‌کننده در پژوهش حاضر از لحاظ شوخ‌طبعی و امید به زندگی تفاوت معنادار است به این صورت که شوخ‌طبعی مردان بالاتر از زنان و امید به زندگی زنان بالاتر از مردان می­باشد. اما در رابطه با حمایت اجتماعی بین دو جنس تفاوت معناداری وجود نداشت.

نتیجه‌گیری: با توجه به نتیجه تحقیق حاضر افزایش حس شوخ‌طبعی و برقراری حمایت اجتماعی می‌تواند به ارتقاء امید به زندگی سالمندان منتهی شده، نهایتاً کیفیت زندگی مناسبی را برای آن‌ها فراهم آورد. با توجه به اهمیت سلامت سالمندان پیشنهاد می‌شود که پژوهش‌های گسترده ­تر و متفاوت­ تری در زمینه سالمندان صورت گیرد و همچنین طراحی برنامه هایی که به تفریحات سالمندان می پردازد از برنامه ­های اصلی خانواده و دولت باشد.


فرشته موسوی، سوسن سهامی، نادره سعادتی، فرهاد نامجو،
دوره ۳، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه و هدف: با توجه به افزایش سریع تعداد سالمندان، مسأله‌ی بهداشت، سلامت و تأمین آسایش و رفاه آنان در جامعه هر روز ابعاد تازه و گسترده‌تری پیدا می‌کند.  این پژوهش با هدف اصلی تبیین رابطه بین حمایت اجتماعی با وابستگی بین فردی و امید به زندگی زنان سالمند انجام گرفت.

مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش را کلیه زنان سالمند ساکن خانه سالمندان و ساکن در منزل شهر اهواز در سال ۱۳۹۵ تشکیل دادند. از بین جامعه آماری ۵۱ نفر از سالمندان زن خانه سالمندان به صورت نمونه گیری هدفمند و ۱۱ نفر از سالمندان زن ساکن در منزل با استفاده نمونه گیری در دسترس انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های حمایت اجتماعی(شربون و استووارت وابستگی بین فردی(BDI) و امید به زندگی اجرا شد. بعد از جمع آوری و استخراج داده ها، نمرات شرکت کنندگان با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون و به وسیله نرم افزار آماری (SPSS) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: نتایج حاصل ازضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون نشان داد که وابستگی بین فردی با امید به زندگی رابطه مستقیم معنا دار دارد، و مؤلفه های بین فردی قادر به پیش بینی امید به زندگی زنان سالمند می باشد. اما حمایت اجتماعی با امید به زندگی زنان سالمند رابطه معنا دار ندارد.

نتیجه‌گیری: حمایت اجتماعی سالمندان را قادر می سازد تا توانایی رویارویی با مشکلات زندگی روزمره و بحران های آن را داشته و به خوبی آن را سپری کنند.


لیلا عبدالرحیمی، شبنم روحی، آرزو ملکی،
دوره ۴، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده

چکیده
مقدمه و هدف : نشانه های عدم سلامت روانی از مهم ترین علایم سالمندان می باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر امید درمانی بر افزایش سلامت روانی در سالمندان شهر تبریز بود.
مواد و روش ها: روش این پژوهش، نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. نمونه شامل ۳۰ نفر از سالمندان شهر تبریز در سال ۱۳۹۷ بود. ابتدا از ۸۰ نفر از افراد سالمند به صورت در دسترس آزمون سلامت روانی به عمل آمد؛ سپس ۳۰ نفر  از جامعه فوق که طبق معیار نقطه برش بالینی در سطح غیرنرمالی قرار داشتند (یک انحراف استاندارد پایین تر از میانگین)، انتخاب شدند. از این تعداد، ۱۵ نفر برای گروه آزمایش و ۱۵ نفر برای گروه گواه به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. امید درمانی طی ۱۲ جلسه نود دقیقه ای، هر هفته یک جلسه اجرا شد. پس از اتمام جلسات پس آزمون روی دو گروه آزمایش و کنترل اجرا گردید.
یافته ها: براساس نتایج حاصل از تحلیل کوواریانس، بین میانگین نمره های پس آزمون گروه آزمایش و کنترل تفاوت معنی داری وجود داشت. P<./,۱
نتیجه گیری: امید درمانی باعث افزایش سلامت روانی می شود. بنابراین شایسته است به منظور ارتقای کیفیت زندگی سالمندان، ارایه خدمات آموزشی و برنامه های ارتقاء دهنده امید با روش های مناسبی مانند یادگیری بر اساس حل مساله با مشارکت فعال افراد در فرآیند بحث با برنامه ریزی مدون انجام پذیرد.
 
خانم رها صالح آبادی، آقای مهدی حیدری قادیکلایی، آقای محمد تقی هادیزاده، خانم نرجس حشمتی فر،
دوره ۵، شماره ۳ - ( ۲-۱۳۹۸ )
چکیده

چکیده
هدف: مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه بین نگرش مذهبی و امیدواری با اضطراب مرگ در سالمندان مقیم آسایشگاه کهریزک در سال ۱۳۹۷ انجام شد.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع توصیفی – تحلیلی بود که در آن ۲۲۰ سالمند مقیم آسایشگاه در سال ۱۳۹۷ به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. اطلاعات از طریق پرسشنامه نگرش های مذهبی، پرسشنامه امیدواری اشنایدر و پرسشنامه اضطراب مرگ تمپلر جمع آوری شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن و همبستگی تفکیکی استفاده شد.
یافته ها: میانگین نگرش مذهبی، امیدواری و اضطراب مرگ در سالمندان به ترتیب (۱۹/۵۶)، (۷۱/۱۵) و (۸۹/۹) بود بین نگرش های مذهبی و امیدواری (۱۵/.r =؛ ۰۵/۰p<) رابطه مثبت و معنادار و بین نگرش های مذهبی و اضطراب مرگ (۱۵/۰-r=  ؛۰۵/۰p<) و بین امیدواری و اضطراب مرگ (۴۳/۰-r=؛۰۵/۰p<) رابطه منفی و معناداری وجود داشت. بین اضطراب مرگ و نگرش مذهبی با کنترل اثر متغیر امیدواری (۱۲/۰- r= ؛۰۵/۰p<) رابطه منفی و معناداری وجود داشت.
نتیجه گیری: نتایج پژوهش نشان داد که که برای کاهش اضطراب در سالمندان؛ ترغیب آنها به شرکت در مناسک دینی و همچنین افزایش میزان امیدواری برای کاهش اضطراب در برابر مشکلات جدایی ناپذیر زندگی، ضروری به نظر می­رسد.
 
شهرزاد مرادی، مهدی قدرتی میرکوهی،
دوره ۹، شماره ۳ - ( ۳-۱۴۰۲ )
چکیده


مقدمه و هدف: امروزه افســردگی از شایعترین اختلالات روانی و معضل قوی در زندگی سالمندان است. از عوامل مقابله‌گر با افسردگی در سالمندان مسئله امیدواری و تاب‌آوری در آنان است و نقش مهمی در مقابله با تنیدگی‌ها و تهدیدهای زندگی و آثار نامطلوب آن دارد. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه تاب‌آوری و امیدواری با میزان افسردگی در سالمندان صورت گرفت.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی همبستگی است که جامعه آماری آن را کلیه سالمندان شهرخرم آباد در سال ۱۳۹۸ تشکیل می دادند. حجم نمونه ۳۵۷ نفر تعیین و انتخاب نمونه‌ها با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای چند مرحله‌ای صورت گرفت. ابزار جمع آوری داده‌ها شامل پرسشنامه‌های افسردگی سالمندان (برینک و همکاران، ۱۹۸۳)، پرسشنـامه امیدواری میلر (۱۹۸۸) و مقیاس تاب‌آوری کونور و دیویدسون (۲۰۰۳) بود. داده‌ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون‌ و تحلیل رگرسیون همزمان به منظور بررسی توان نقش پیش‌بینی کنندگی تاب‌آوری وامیدواری در میزان افسردگی سالمندان در نسخه ۲۱ نرم افزار  spss تحلیل گردید.
یافته ها: نتایج  نشان داد، بین تاب‌آوری و افسردگی و همچنین بین امیدواری و افسردگی در سالمندان، همبستگی  معکوس و معنادار وجود دارد. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیونی نشان داد تاب‌آوری و امیدواری  می توانند روی هم رفته ۵۱ درصد از واریانس افسردگی در سالمندان مورد مطالعه را پیش‌بینی نمایند.
نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه تاب‌آوری و امیدواری در سالمندان به دلایل مختلفی دستخوش تغییر قرار می‌گیرد، تدوین مداخله‌های مناسب برای افزایش  سطح این دو مؤلفه مهم  و در نتیجه کاهش افسردگی در سالمندان  ضروری به نظر می‌رسد.



 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری سالمندان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Geriatric Nursing

Designed & Developed by : Yektaweb