جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای کواری

حمیدرضا اشراقی، سید حبیب اله کواری، مهشید فروغان، محمد علی حسینی، وحید بختیاری،
دوره ۴، شماره ۲ - ( زمستان ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه و هدف: حمایت اجتماعی و خودکارآمدی از متغیرهای با اهمیت دوران سالمندی هستند که نقش تعیین­کننده در ارتقاء سلامت سالمندان دارند. با توجه به روند رو به رشد جمعیت سالمندان در ایران و جهان، توجه به مقوله­های مرتبط با سلامت سالمندان شایان توجه جدی است. هدف از نگارش این مقاله تعیین رابطه­ی حمایت اجتماعی با خودکارآمدی سالمندان آسایشگاه­های شهر تهران در سال ۱۳۹۴ و نقش حمایت اجتماعی در پیش­بینی خودکارآمدی سالمندان بود.
مواد و روش ­ها: در این مطالعه­ی توصیفی- تحلیلی که به روش مقطعی انجام پذیرفت، جامعه­ی پژوهش شامل کلیه­ی سالمندان مقیم آسایشگاه­های شهر تهران در سال ۱۳۹۴ بود. نمونه­ی این پژوهش ۲۱۷ نفر محاسبه شد. روش نمونه­گیری تصادفی ساده بود. برای گرد­آوری داده­ها از پرسشنامه­ی دموگرافیک، پرسشنامه­ی حمایت اجتماعی وکس و مقیاس خودکارآمدی عمومی (GSE-۱۰) استفاده شد. پس از تکمیل پرسشنامه­ها و گرد­آوری آنها، داده­ها توسط نرم­افزار SPSS شدند مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ­ها: در این پژوهش ۲۱۷ سالمند ۶۰ تا ۹۵ ساله (۱۴۴ زن و ۷۳ مرد) حضور داشتند. یافته­های پژوهش نشان داد که میانگین حمایت اجتماعی و خودکارآمدی سالمندان مقیم آسایشگاه­های سالمندی شهر تهران به ترتیب ۷۵/۹±۲۳/۳۲ و ۰۰/۴±۶۸/۱۷ بود. نتایج آزمون همبستگی نشان داد که حمایت اجتماعی با خودکارآمدی سالمندان مقیم آسایشگاه­های شهر تهران رابطه­ی مثبت و معنادار دارد (۰۰۸/۰=p) و بیش از ۴ درصد واریانس خودکارآمدی توسط حمایت اجتماعی تبیین می­شود.
 نتیجه ­گیری: بر اساس یافته­های مطالعه وضعیت حمایت اجتماعی در سالمندان مقیم آسایشگاه­های شهر تهران در حد متوسط و خودکارآمدی آنان پایین بود. لذا به دست اندرکاران و مسئولان ذیربط پیشنهاد می­شود برای افزایش خودکارآمدی سالمندان مقیم آسایشگاه­های شهر تهران توجه ویژه­ای به مقوله­­ی حمایت اجتماعی و راهکارهای ارتقای آن داشته باشند.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری سالمندان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Geriatric Nursing

Designed & Developed by : Yektaweb