جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای مالک

هادی حسنخانی، معصومه مالک، محمد اصغری جعفر آبادی، علی درویش پور کاخکی،
دوره ۱، شماره ۱ - ( پاییز ۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه و هدف: ترس از زمین خوردن یکی از مشکلات عمده سلامتی در میان سالمندان و پدیده‌ای تاثیر گذار بر روی کیفیت زندگی آنها می‌باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه‌ بین ترس از زمین خوردن و کیفیت زندگی سالمندان جامعه انجام شد.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- مقطعی با مشارکت ۲۰۰ نفر از سالمندان در محدوده‌ی سنی ۶۰ تا ۸۴ سال است. نمونه های پژوهش به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و جمع آوری داده با استفاده از مقیاس بین المللی خود باوری از وقوع زمین خوردن (FES-I)و فرم کوتاه ۳۶ سؤالی(SF-۳۶) در کانون باز نشستگان شهر تبریز در سال ۱۳۹۰ انجام شد. رابطه بین دو متغیر مذکور با استفاده از نرم افزار SPSS با استفاده آزمون همبستگی پیرسون در سطح آماری ۰/۰۱> p  بررسی شد.
 یافته‌ها: میانگین سنی مشارکت کنندگان برابر ۰۱/۴± ۸۶/۶۴ و ۱۷۴نفر(۸۷ درصد) مرد بودند. با افزایش نمرات ترس از زمین خوردن، نمرات کیفیت زندگی کاهش یافت، به طوری که تجزیه و تحلیل داده های پژوهش، رابطه معنی دار و منفی را بین هر یک از ابعاد دو گانه FES-I با زیر مقیاس های هشت گانه SF-۳۶ نشان داد. همچنین رابطه‌ مذکور بین نمره‌ی کل FES-I با ابعاد سلامت جسمانی و سلامت روانی SF-۳۶ و بین نمره کل FES-I و ابعاد آن با نمره کل SF-۳۶ یافت شد(۰/۰۱ >p).
نتیجه گیری: از آنجا که کاهش کیفیت زندگی یکی از پیامد های مهم ترس از زمین خوردن است، تدوین برنامه آموزشی به منظور کاهش ترس از زمین خوردن در سالمندان از سوی تیم مراقبت سلامت ضروری به نظر می رسد.

نوراله طاهری، مالک فریدونی مقدم، بهمن چراغیان، نفیسه حکمتی پور، حمید حجتی،
دوره ۲، شماره ۱ - ( پاییز ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه و هدف: آگاهی در مورد عواملی بر کیفیت زندگی در سنین سالمندی تأثیر می‌ گذارند، همزمان با مسن شدن جمعیت به عنوان یک واقعیت اجتماعی از اهمیت والایی برخوردار می‌ باشد، چرا که آگاهی بیشتر نسبت به فاکتورهایی که روی کیفیت زندگی افراد سالمند تأثیر می‌ گذارد، می‌ تواند کمک بزرگی در ارتقاء کیفیت زندگی این قشر محسوب گردد. هدف از انجام این پژوهش تعیین عوامل موثر بر کیفیت زندگی سالمندان ساکن سرای سالمندان می­باشد.

مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی، کلیه سالمندان ساکن در سرای سالمندان شهرستانهای خرمشهر و اهواز (۷۳ سالمند زن) به روش سرشماری انتخاب و در مطالعه شرکت نمودند. ابزار گرد آوری داده‌ها در این پژوهش مشتمل بر دو پرسشنامه ویژگی‌های دموگرافیک و پرسشنامه SF-۳۶  بود. داده‌ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS,۱۳  تجزیه و تحلیل شد.

یافته ها: میانگین سنی شرکت کنندگان در مطالعه ۷۵/۵۲ (S.D=۱۱/۳۹) و دامنه سنی آنها از ۶۰ تا ۱۰۲ سال بود. بین کیفیت زندگی سالمندان و سطح تحصیلات (P<۰/۰۵)، سن(P=۰/۰۳)، وجود بیماری مزمن(P<۰/۰۰۱) و محل سکونت (P=۰/۰۴) رابطه آماری معنی‌دار بود. بین کیفیت زندگی و  وضعیت تاهل(P=۰/۶۲)، مدت اقامت (P=۰/۴) و میزان درآمد (P=۰/۳)  اختلاف معنی‌دار آماری مشاهده نشد.

نتیجه‌گیری: کیفیت زندگی ساکنین سرای سالمندان به طور کلی نسبت به سالمندان جامعه از وضعیت نامطلوبتری برخوردار است. بنابراین، پیشنهاد می­شود با مشابه نمودن محیط خانه‌های سالمندی به محیط خانواده افراد تا حد امکان و نیز ترغیب خانواده‌ها و دوستان فرد سالمند به سرکشی منظم به فرد، کیفیت زندگی در خانه سالمندان را ارتقا دهند.    



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری سالمندان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Geriatric Nursing

Designed & Developed by : Yektaweb