جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای طاهری

نوراله طاهری، مالک فریدونی مقدم، بهمن چراغیان، نفیسه حکمتی پور، حمید حجتی،
دوره ۲، شماره ۱ - ( پاییز ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه و هدف: آگاهی در مورد عواملی بر کیفیت زندگی در سنین سالمندی تأثیر می‌ گذارند، همزمان با مسن شدن جمعیت به عنوان یک واقعیت اجتماعی از اهمیت والایی برخوردار می‌ باشد، چرا که آگاهی بیشتر نسبت به فاکتورهایی که روی کیفیت زندگی افراد سالمند تأثیر می‌ گذارد، می‌ تواند کمک بزرگی در ارتقاء کیفیت زندگی این قشر محسوب گردد. هدف از انجام این پژوهش تعیین عوامل موثر بر کیفیت زندگی سالمندان ساکن سرای سالمندان می­باشد.

مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی، کلیه سالمندان ساکن در سرای سالمندان شهرستانهای خرمشهر و اهواز (۷۳ سالمند زن) به روش سرشماری انتخاب و در مطالعه شرکت نمودند. ابزار گرد آوری داده‌ها در این پژوهش مشتمل بر دو پرسشنامه ویژگی‌های دموگرافیک و پرسشنامه SF-۳۶  بود. داده‌ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS,۱۳  تجزیه و تحلیل شد.

یافته ها: میانگین سنی شرکت کنندگان در مطالعه ۷۵/۵۲ (S.D=۱۱/۳۹) و دامنه سنی آنها از ۶۰ تا ۱۰۲ سال بود. بین کیفیت زندگی سالمندان و سطح تحصیلات (P<۰/۰۵)، سن(P=۰/۰۳)، وجود بیماری مزمن(P<۰/۰۰۱) و محل سکونت (P=۰/۰۴) رابطه آماری معنی‌دار بود. بین کیفیت زندگی و  وضعیت تاهل(P=۰/۶۲)، مدت اقامت (P=۰/۴) و میزان درآمد (P=۰/۳)  اختلاف معنی‌دار آماری مشاهده نشد.

نتیجه‌گیری: کیفیت زندگی ساکنین سرای سالمندان به طور کلی نسبت به سالمندان جامعه از وضعیت نامطلوبتری برخوردار است. بنابراین، پیشنهاد می­شود با مشابه نمودن محیط خانه‌های سالمندی به محیط خانواده افراد تا حد امکان و نیز ترغیب خانواده‌ها و دوستان فرد سالمند به سرکشی منظم به فرد، کیفیت زندگی در خانه سالمندان را ارتقا دهند.    


مسعود میرمعزی، مرتضی طاهری، لطفعلی لطفی،
دوره ۴، شماره ۱ - ( پاییز ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه و هدف: خستگی جسمانی یکی از نشانه‌های شایع پیری است که اغلب نادیده گرفته می‌شود یا به شرایطی دیگر ارتباط داده می‌شود، اما در صورت عدم درمان، خستگی در افراد مسن می‌تواند به افت عملکرد طبیعی منجر شود، بنابراین هدف از اجرای این مطالعه تأثیر ۱۰ هفته ترکیب تمرین مقاومتی ایزومتریک و ایزوتونیک در آب بر میزان شاخص‌های خستگی مردان سالمند بود.
مواد و روش‌ها: آزمودنی­­های تحقیق مشتمل بر ۴۰ مرد سالمند با میانگین سنی ۹۲/۱±۷۱/۶۹ سال بودند که به‌طور داوطلبانه در این تحقیق شرکت و به طور تصادفی به دو گروه کنترل و تمرین تقسیم شدند. گروه تمرین در برنامه تمرینی ورزش در آب به مدت ۱۰ هفته، سه جلسه یک‌ساعته در هفته شرکت نمود. در هر دو گروه وزن، شاخص توده بدنی، زمان راه رفتن تا حد واماندگی و سطح لاکتات خون پس از واماندگی، قبل و بعد از دوره در نظر گرفته‌شده اندازه‌گیری شد. پروتکل تمرینی شامل ترکیبی از تمرینات ایزومتریک و ایزوتونیک در آب بود. از آزمون آماری تی همبسته در سطح معنی‌داری ۰۵/۰ استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج تی همبسته نشان داد که ۱۰ هفته ترکیب پروتکل تمرین مقاومتی ایزومتریک و ایزوتونیک در آب بر میزان شاخص‌های خستگی سالمندان تأثیرگذار بود و پروتکل تمرینی مقاومتی تأثیر معناداری بر بهبود زمان راه رفتن (۰۳۹/۰p=) و مقدار لاکتات خون (۰۰۵/۰p=) پس از راه رفتن تا سر حد واماندگی در گروه تمرین داشت اما در گروه کنترل این اختلاف مشاهده نشد (۰۵/۰P≥).
نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های پژوهش، به‌کارگیری ترکیب تمرین مقاومتی ایزومتریک و ایزوتونیک در آب می‌تواند بر میزان شاخص‌های خستگی به‌ویژه بر بهبود زمان راه رفتن و کاهش لاکتات خون سالمندان پس از راه رفتن تا سر حد واماندگی تأثیر مثبتی گذارد و پیشنهاد می‌شود به دلیل مزایای خوب آب برای سالمندان، تمرینات مقاومتی در آب در دستور کار مربیان، متخصصان و فعالان این عرصه قرار گیرد.
 
سعیده الهامی، محمد محبوبی، سمانه نعیمی، حجت ذره هوشیاری خواه، محسن ملکی، نادیا مهدوی، علی طاهری،
دوره ۵، شماره ۲ - ( زمستان ۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه وهدف: نیاز به حمایت های اجتماعی سالمندان، با توجه به اینکه بخش اعظم توانایی خود را در اداره امور زندگی از دست داده  و درجاتی از ناکامی و نا امیدی را تجربه می کنند، از جایگاه ویژه ای برخوردار است. بنابراین لزوم توجه عواملی همچون حمایت اجتماعی و تأثیر آن بر رضایتمندی این قشر آسیب پذیر امری ضروری به نظر می رسد.
 در این پژوهش برآن شدیم که به بررسی ارتباط حمایت اجتماعی و میزان رضایتمندی از زندگی سالمندان جنوب غرب خوزستان بپردازیم.
مواد و روش ها:در این پژوهش توصیفی تحلیلی، ۳۹۲ نفر از سالمندان ساکن شهر آبادان و خرمشهر که دارای معیار های ورود به مطالعه بودند از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب و میزان حمایت اجتماعی از طریق پرسشنامه حمایت اجتماعی واکس و میزان رضایتمندی از زندگی، از پرسشنامه رضایت از زندگی داینر، بررسی شد.  اطلاعات پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار  ۲۱spss تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها:میانگین رضایت از زندگی این افراد  ۰۷/۱± ۵۶/۴  و میانگین حمایت اجتماعی آنها ۳۲/۰± ۰۴/۳ است. یعنی هر  دو بیشتر از حد متوسط و به سمت خوب است. رضایت زندگی با حمایت اجتماعی و با تک تک زیر مقیاس های حمایت اجتماعی همبستگی معنادار دارد(P<۰/۰۰۵). میزان همبستگی رضایت از زندگی با حمایت اجتماعی به شدت ۳۲۴/۰ است.
نتیجه گیری:با توجه به ارتباط ابعاد مختلف حمایت اجتماعی بر ابعاد مختلف زندگی که در نتایج اشاره شد، حمایت اجتماعی  را می توان به عنوان یک مؤلفه اثرگذار بر سلامت روانی و روحیه سالمندان در نظر گرفت و به عنوان یک سرمایه اجتماعی در راستای پویایی و بهبود کیفیت زندگی و روحیه سالمندان مورد توجه قرار داد.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری سالمندان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Geriatric Nursing

Designed & Developed by : Yektaweb