مقدمه و هدف: سلامت عمومی نقش مهمی در تضمین پویایی و کارآمدی هر جامعه ایفا میکند. پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش باورهای فراشناختی و اجتناب شناختی در پیشبینی سلامت عمومی سالمندان صورت پذیرفت.
مواد و روشها: این مطالعه یک پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری مطالعه کلیه سالمندان مرد بالای ۶۰ سال شهرستان اردبیل در سال ۱۳۹۵ بودند که به روش نمونه گیری در دسترس ۱۱۰ نفر از آنها به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری دادهها، از ابزارهای باور فراشناختی (۲۰۰۴)، اجتناب شناختی (۲۰۰۸) و پرسشنامه سلامت عمومی (۱۹۹۷) استفاده شد. دادههای پژوهش با روش ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه ۲۳ تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج نشان داد بین باور فراشناختی و اجتناب شناختی با سلامت عمومی در بین سالمندان رابطه معناداری وجود داشت. همچنین نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد که باورفراشناختی و اجتناب شناختی در مجموع ۰/۴۳ قابلیت پیشبینی معنادار سلامت عمومی سالمندان را دارند (۰/۰۵ p<).
نتیجه گیری: بنابراین میتوان نتیجه گرفت که باور فراشناختی و اجتناب شناختی در زمره متغیرهای مرتبط با سلامت عمومی سالمندان بوده و توانایی پیشبینی آن را دارند.