جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای صمدی فرد

حمیدرضا صمدی فرد، محمد نریمانی،
دوره ۳، شماره ۳ - ( بهار ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه و هدف: سلامت عمومی نقش مهمی در تضمین پویایی و کارآمدی هر جامعه ایفا می­کند. پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش باورهای فراشناختی و اجتناب شناختی در پیش­بینی سلامت عمومی سالمندان صورت پذیرفت.

مواد و روش­ها: این مطالعه یک پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری مطالعه کلیه سالمندان مرد بالای ۶۰ سال شهرستان اردبیل در سال ۱۳۹۵ بودند که به روش نمونه گیری در دسترس ۱۱۰ نفر از آنها به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده­ها، از ابزارهای باور فراشناختی (۲۰۰۴)، اجتناب شناختی (۲۰۰۸) و پرسشنامه سلامت عمومی (۱۹۹۷) استفاده شد. داده‌­­های پژوهش با روش­ ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه ۲۳ تجزیه و تحلیل شدند.

یافته­ ها: نتایج نشان داد بین باور فراشناختی و اجتناب شناختی با سلامت عمومی در بین سالمندان رابطه معناداری وجود داشت. همچنین نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد که باورفراشناختی و اجتناب شناختی در مجموع ۰/۴۳ قابلیت پیش­بینی معنادار سلامت عمومی سالمندان را دارند (۰/۰۵ p<).

نتیجه گیری: بنابراین می­توان نتیجه گرفت که باور فراشناختی و اجتناب شناختی در زمره متغیرهای مرتبط با سلامت عمومی سالمندان بوده و توانایی پیش­بینی آن را دارند.


علی شیخ الاسلامی، حمیدرضا صمدی فرد،
دوره ۴، شماره ۱ - ( پاییز ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه و هدف: اضطراب مرگ یکی از موضوعات مهم دوره سالمندی است بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط نارسایی، انعطاف­پذیری و تحریف شناختی با اضطراب مرگ در بین سالمندان شهر اردبیل صورت پذیرفت.
مواد و روش ها­: در این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی، ۱۳۰ سالمند مرد به روش نمونه ­گیری در دسترس از بین کلیه سالمندان مرد بالای ۶۰ سال شهر اردبیل در سال ۱۳۹۶ انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ­ها، از ابزارهای نارسایی شناختی (CFQ)، انعطاف­پذیری شناختی (CFI)، تحریف شناختی (ICDS) و مقیاس اضطراب مرگ (DAS) استفاده شد. داده‌­های پژوهش با روش­ ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: یافته­ ها نشان داد بین نارسایی شناختی (۶۲,۰r=)، انعطاف­پذیری شناختی (۵۷/۰-r=) و تحریف شناختی (۶۰/۰r=) با اضطراب مرگ رابطه معناداری وجود داشت (۰۵/۰p<). ضرایب بتای متغیرهای پیش­بین نشان داد که نارسایی شناختی ۳۷/۰، انعطاف­پذیری شناختی ۲۶/۰- و تحریف شناختی ۳۶/۰ قابلیت پیش­بینی معنادار اضطراب مرگ سالمندان را دارند (۰۵/۰p<).
نتیجه­ گیری: از این مطالعه می­توان نتیجه گرفت که سالمندان دارای سطوح بالاتر نارسایی و تحریف شناختی، اضطراب مرگ بالایی نسبت به سایر همسالان خود دارند، در حالیکه انعطاف­پذیری شناختی بالا، باعث کاهش اضطراب مرگ آنان می­شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری سالمندان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Geriatric Nursing

Designed & Developed by : Yektaweb