جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای سجادی

منصور آذربو، نسیم سجادی،
دوره ۴، شماره ۴ - ( تابستان ۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه و هدف: امروزه در جهان، سالمندی به عنوان مفهومی پویا مطرح است و با افزایش کمیت جمعیت سالمند، بهزیستی روان­شناختی آن­ها نیز باید مورد توجه قرار گیرد. بنابراین هدف از پژوهش حاضر تعیین نقش معنای زندگی، شفقت­ ورزی به خود و سرمایه­ ی ­روان­شناختی در پیش ­بینی بهزیستی روان­شناختی سالمندان سرای سالمندی بوده است.
مواد و روش ­ها: این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه­ی آماری شامل تمامی زنان و مردان سالمند ۶۰ سال به بالای ساکن سراهای سالمندی تحت نظارت بهزیستی شهر کرمانشاه در سال ۱۳۹۷ بود که ۱۵۰ نفر (۷۵ نفر زن و ۷۵ نفر مرد) با استفاده از روش نمونه ­گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسش­نامه ­ی معنای زندگی (استیگر و همکاران، ۲۰۰۶)، شفقت­ورزی به خود (نف، ۲۰۰۳)، سرمایه­ی روان­شناختی (لوتانز، ۲۰۰۷) و بهزیستی روان­شناختی (کی­یز و ماگیارمو،۲۰۰۳) بودند. در تحلیل داده­ ها از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام به گام استفاده شد.
یافته ­ها: یافته­ ها نشان دادند که بین معنای زندگی (۲۸/۰=r)، شفقت­ورزی به خود (۴۳/۰=r) و سرمایه ­ی روان­شناختی (۳۵/۰=r) با بهزیستی روان­شناختی رابطه مثبت و معنی­داری وجود دارد (۰۰۱/۰>p). نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که شفقت­ ورزی به خود، سرمایه­ ی روان­شناختی و جستجوی معنا قادر به پیش ­بینی ۲۹ درصد از واریانس بهزیستی روان­شناختی در سالمندان می­باشند.
بحث و نتیجه­ گیری: براساس یافته­ها می ­توان نتیجه گرفت که با افزایش معنای زندگی، شفقت­ ورزی به خود و سرمایه­ روان­شناختی، می­ توان بهزیستی روان­شناختی را افزایش داد.


 
خانم فریده براتی، خانم مریم سیدطبیب، دکتر موسی سجادی، دکتر لیلا صادق مقدم،
دوره ۵، شماره ۳ - ( بهار ۱۳۹۸ )
چکیده

چکیده: فشار خون بالا شایع ترین بیماری قلبی عروقی در میان سالمندان بوده و مبتلایان برای کنترل بیماری نیازمند به انجام رفتارهای خودمراقبتی هستند. با توجه به این که خودکارآمدی یک اصل مهم برای تقویت رفتارهای خودمراقبتی قلمداد می شود؛ پژوهش حاضر با هدف بررسی خودکارآمدی و عوامل موثر بر آن در سالمندان مبتلا به پرفشاری خون انجام گردید.
روش: این پژوهش توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی بر روی ۳۰۰ سالمند مبتلا به پرفشاری خون تحت پوشش مراکز سلامت جامعه شهر اهواز، به روش خوشه ای چندمرحله ای انجام گردید. داده ها با استفاده از اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه خودکارآمدی پرفشاری خون جمع آوری شده و پس از وارد کردن داده ها در  نرم افزار spss نسخه  ۲۴ تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از آزمون رگرسیون چندگانه و آزمون ضریب همبستگی صورت گرفت.
یافته ها: از ۳۰۰ سالمند شرکت کننده در این پژوهش ۳/۵۴% مونث و ۷/۴۵%  مذکر بودند. اکثریت آن ها متاهل بوده(۷/۸۰%) و با همسر و فرزندان زندگی می کردند(۷/۵۴%). نتایج رگرسیون چندگانه حاکی از آن بود که بین خودکارآمدی با فاکتورهای جنسیت، تحصیلات، درآمد و سابقه فشار خون ارتباط معنی دار وجود داشته ولی بین خودکارآمدی با سن، وضعیت تاهل، وضعیت همراهان زندگی و داشتن بیمه ارتباط معنی دار وجود ندارد.
نتیجه گیری: با توجه به تاثیر عواملی مانند جنسیت، تحصیلات، درآمد و سابقه بیماری بر خودکارآمدی پرفشاری خون، پیشنهاد میشود که برنامه ریزان حوزه سلامت برنامه جامعی برای جذب بهتر سالمندان(به ویژه در مردان سالمند) کم سواد و با توان مالی پایین در نظر گرفته و غربالگری مداوم فشارخون و تقویت خودکارآمدی در سالمندان به صورت گسترده صورت پذیرد.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری سالمندان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Geriatric Nursing

Designed & Developed by : Yektaweb