جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای زر

ابراهیم سلیمی، بهمن دشت بزرگی، مصیب مظفری، حامد تابش،
دوره ۱، شماره ۱ - ( پاییز ۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه و هدف: افزایش جمعیت سالمندان و مسائل و مشکلات این دوره به ویژه وضعیت سلامت روان آنها توجه و بررسی ویژه ای را می طلبد. هدف از انجام این پژوهش بررسی و مقایسه سلامت روان و رضایت از زندگی سالمندان بازنشسته دو دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور و شهید چمران اهواز می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی تحلیلی، وضعیت سلامت روان و رضایت از زندگی نمونه ای تصادفی شامل ۲۱۰ سالمند بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه شهید چمران اهواز با استفاده از دو پرسشنامه GHQ-۲۸ و LSI-Z در سال ۱۳۹۲مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۰، و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و کای دو مورد بررسی قرار گرفتند.
 یافته ها: طبق نتایج، میانگین سنی سالمندان برابر (۶۶/۶±۷/۲) و ۸۷/۱ آنها مذکر بودند. ۸۷/۶ درصد متأهل و ۹۹ درصد با خانواده زندگی می کردند. نتایج نشان داد که از نظر سلامت روان ۲۹ درصد مشکوک به اختلال کلی بودند و بالاترین میزان مربوط به اختلال در عملکرد اجتماعی با ۲۴/۸ درصد بود. فقط ۱۵/۲ درصد سالمندان رضایت از زندگی بالا را گزارش کردند. سلامت روان با رضایت از زندگی دارای همبستگی مثبت و معنی دار بود(۰/۰۵>p ). سطح تحصیلات و میزان مستمری و فعالیت ورزشی دارای ارتباط معنی دار و مثبت با سطح سلامت روان بودند.( ۰/۰۵>p ).
نتیجه گیری: با توجه به وجود همبستگی مثبت بین سلامت روان و برخی متغیرها مانند سطح تحصیلات، فعالیت، رضایت از زندگی و میزان مستمری با سلامت روان لازم است در سیاست های حوزه سلامت راهکارها و بسترهای لازم مورد توجه قرار گیرند.

عبدالصالح زر، فاطمه احمدی، محمد امین احمدی، سلمان علوی،
دوره ۳، شماره ۳ - ( بهار ۱۳۹۶ )
چکیده

مقدمه و هدف: تغییر در کیفیت خواب یکی از تغییرات مهم فیزیولوژیکی است که در طول جریان پیری و سالمندی نمایان می­شود. بنابراین می­توان گفت یکی از مشکلاتی که روی کیفیت زندگی افراد در دوران سالمندی اثر می­گذارد تغییرات منفی کیفیت خواب است. هدف از تحقیق حاضر بررسی و مقایسه کیفیت خواب سالمندان شرکت کننده در فعالیت­های ورزشی پارک­های شهر شیراز و سالمندان غیرفعال می­باشد.

مواد و روش­ ها: تعداد ۱۰۰ مرد سالمند به طور داوطلب و در دسترس در این مطالعه شرکت کردند که ۵۶ نفر دارای فعالیت بدنی(فعال) و ۴۴ نفر غیرفعال بودند. به منظور سنجش کیفیت خواب سالمندان از پرسش­نامه استاندارد پیتزبورگ(PSQI) استفاده گردید. برای تحلیل داده­ها از نرم افزار ۱۸/ SPSS و آزمون t مستقل و تحلیل واریانس چند متغیره استفاده شد(۰/۰۵ =p).

یافته­ ها: نتایج نشان داد که سالمندان فعال نسبت به گروه غیر فعال در کیفیت کلی خواب(۰/۰۲ = p) و مقیاس­های کارایی و موثر بودن خواب(۰/۰۲ = p)، اختلالات خواب(۰/۰۲ = p)، میزان داروی خواب آور مصرفی(۰/۰۵ = p)، اختلال عملکرد صبحگاهی(۰/۰۲ = p) در وضعیت مطلوب­تری قرار دارند. 

نتیجه ­گیری: مشارکت سالمندان در فعالیت های ورزشی داوطلبانه در پارک­ها و فضاهای سبز بر کیفیت خواب سالمندان اثر مثبت دارد. لذا پیشنهاد می شود که شرکت در فعالیت بدنی به عنوان روشی مکمل برای بهبود کیفیت خواب سالمندان استفاده گردد.


عبدالصالح زر، سید علی حسینی، فاطمه احمدی، مهسا سوخکی،
دوره ۳، شماره ۳ - ( بهار ۱۳۹۶ )
چکیده

  مقدمه و هدف: در نظر داشتن نیازهای خاص، توجه به رفتارهای ارتقا دهنده سلامت و کیفیت زندگی در سالمندان امور بسیار مهمی هستند که عمدتاً مورد غفلت قرار می­گیرد. هدف از تحقیق حاضر بررسی کیفیت زندگی زنان سالمند خانه های سالمندی شیراز و ارتباط آن با فعالیت جسمانی است.

مواد و روش­ ها: این مطالعه از نوع همبستگی بود که تعداد ۱۸۶ زن سالمند بالای ۶۵ سال خانه های سالمندی شیراز به طور داوطلبانه انتخاب و وارد مطالعه شدند. برای گردآوری داده­ها از پرسش نامه استاندارد بین المللی فعالیت جسمانی و پرسشنامه کیفیت زندگی SF۳۶ استفاد شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار ۱۸/SPSS و آزمون همبستگی اسپیرمن، کورسکال والیس و من ویتنی در سطح (۰۵/ ۰ p ) بهره گرفته شد (۰۵/۰ =α).

یافته ­ها: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که بین فعالیت جسمانی و کیفیت زندگی زنان سالمندان ارتباط معنی داری وجود دارد (۰۰۱/۰p=، ۴/۰r=). همچنین کیفیت زندگی زنان سالمند کم تحرک نسبت به زنان سالمند با تحرک کافی به طور معنی داری پایین تر بود (۰۰۱/۰p=).

نتیجه ­گیری: با توجه به یافته ها می توان گفت که مشارکت در فعالیت جسمانی با بهبود کیفیت زندگی ارتباط مثبت و معنی­داری دارد، بنابراین به مسئولین توصیه می شود از فعالیت های جسمانی به عنوان ابزاری جهت بهبود کیفیت زندگی سالمندان مقیم خانه های سالمندی استفاده کنند.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری سالمندان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Geriatric Nursing

Designed & Developed by : Yektaweb