جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای درویش پور کاخکی

هادی حسنخانی، معصومه مالک، محمد اصغری جعفر آبادی، علی درویش پور کاخکی،
دوره ۱، شماره ۱ - ( پاییز ۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه و هدف: ترس از زمین خوردن یکی از مشکلات عمده سلامتی در میان سالمندان و پدیده‌ای تاثیر گذار بر روی کیفیت زندگی آنها می‌باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه‌ بین ترس از زمین خوردن و کیفیت زندگی سالمندان جامعه انجام شد.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی- مقطعی با مشارکت ۲۰۰ نفر از سالمندان در محدوده‌ی سنی ۶۰ تا ۸۴ سال است. نمونه های پژوهش به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و جمع آوری داده با استفاده از مقیاس بین المللی خود باوری از وقوع زمین خوردن (FES-I)و فرم کوتاه ۳۶ سؤالی(SF-۳۶) در کانون باز نشستگان شهر تبریز در سال ۱۳۹۰ انجام شد. رابطه بین دو متغیر مذکور با استفاده از نرم افزار SPSS با استفاده آزمون همبستگی پیرسون در سطح آماری ۰/۰۱> p  بررسی شد.
 یافته‌ها: میانگین سنی مشارکت کنندگان برابر ۰۱/۴± ۸۶/۶۴ و ۱۷۴نفر(۸۷ درصد) مرد بودند. با افزایش نمرات ترس از زمین خوردن، نمرات کیفیت زندگی کاهش یافت، به طوری که تجزیه و تحلیل داده های پژوهش، رابطه معنی دار و منفی را بین هر یک از ابعاد دو گانه FES-I با زیر مقیاس های هشت گانه SF-۳۶ نشان داد. همچنین رابطه‌ مذکور بین نمره‌ی کل FES-I با ابعاد سلامت جسمانی و سلامت روانی SF-۳۶ و بین نمره کل FES-I و ابعاد آن با نمره کل SF-۳۶ یافت شد(۰/۰۱ >p).
نتیجه گیری: از آنجا که کاهش کیفیت زندگی یکی از پیامد های مهم ترس از زمین خوردن است، تدوین برنامه آموزشی به منظور کاهش ترس از زمین خوردن در سالمندان از سوی تیم مراقبت سلامت ضروری به نظر می رسد.

طاهره کرانی، طاهره اشک تراب، علی درویش پور کاخکی، سوده شهسواری، رقیه اسماعیلی،
دوره ۳، شماره ۱ - ( پاییز ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه و هدف:خوددرمانی پدیده ای شایع است که خطرات آن به مراتب در سالمندان بیشتر است. با توجه به رشد جمعیت سالمند، این پژوهش با هدف بررسی میزان خوددرمانی و تعیین عوامل مرتبط با آن در شهر کرمانشاه انجام شد.

مواد و روش ها:پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی است که نمونه های آن را ۲۷۰ نفر از سالمندان شهر کرمانشاه تشکیل می دهند. نمونه گیری به روش خوشه ای تصادفی انجام شد. پس از اخذ مجوزهای لازم و رضایت از نمونه ها، داده های این پژوهش به وسیله یک پرسشنامه پژوهشگر ساخته جمع آوری شد. روایی پرسشنامه به روش محتوایی و صوری سنجیده شد. اعتبار ابزار نیز با آلفای کرونباخ ۰/۸۵ تأیید شد. اطلاعات به وسیله برنامه اس پی اس اس نسخه ۲۰ و آزمون های کای-اسکور و کروسکال والیس تجزیه و تحلیل شدند.

یافته ها: ۹۰ درصد نمونه ها در طی ۳ ماه گذشته به طور خودسرانه دارو مصرف کرده اند. مسکن ها،  قرص ها و شربت های سرماخوردگی و دم کردنی های گیاهی پرمصرفترین داروها در خوددرمانی بودند.  سرماخوردگی، سردرد  و مشکلات گوارشی مشکلاتی بودند که بیش از سایرین با خوددرمانی درمان می شدند. مهمترین عوامل مرتبط با خوددرمانی، اعتقاد به مهم نبودن بیماری ها، اعتقاد به بی خطر بودن داروهای گیاهی، گرانی ویزیت پزشکان و رضایت از خوددرمانی های قبلی تعیین شدند. ارتباط معناداری بین عوامل جمعیت شناختی سن، جنس، تاهل، تحصیلات، شغل و درآمد با خوددرمانی مشاهده نشد.

نتیجه گیری: با توجه به شیوع بالای خوددرمانی در بین سالمندان شهر کرمانشاه، جهت افزایش آگاهی افراد جامعه در رابطه با خطرات خوددرمانی آموزش به عنوان راهکاری مؤثر پیشنهاد می شود.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری سالمندان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Geriatric Nursing

Designed & Developed by : Yektaweb