جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای خورشیدی

معصومه سرمدیان، داود خورشیدی، محمود کریمی، معصومه نیرومند،
دوره ۲، شماره ۲ - ( زمستان ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه و هدف:یائسگی دوره ای از تغییرات فیزیکی، روانی و جامعه شناختی عمیق است که کیفیت زندگی زنان را تحت تاثیر قرار می دهد. هدف از این مطالعه بررسی اثر ۱۰ هفته تمرینات ترکیبی بر کیفیت زندگی زنان یائسه غیر ورزشکار بود.

مواد و روش ها: در این مطالعه نیمه تجربی ۲۴ زن یائسه غیر فعال( ۶۵-۵۰ سال )، به روش تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند و گروه مداخله به مدت ۱۰ هفته در تمرینات ورزشی شامل تمرینات هوازی (۲جلسه در هفته) و تمرینات مقاومتی (۲جلسه در هفته) شرکت کردند. افراد گروه کنترل در هیچگونه فعالیت بدنی شرکت نداشتند. کیفیت زندگی تمام آزمودنی ها توسط پرسشنامه سلامت روانی و جسمانی ( SF-۳۶ ) قبل و بعد از ۱۰ هفته اندازه گیری شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار۱۸ SPSS و از طریق آزمونهای تی مستقل و تی زوجی تجزیه و تحلیل شدند.

یافته ها: نتایج این مطالعه تفاوت معنی داری را در میانگین نمره کیفیت زندگی گروه آزمون و کنترل قبل و بعد از مداخله نشان نداد(p>۰/۰۵)، هرچند برخی خرده مقیاس های ابعادکیفیت زندگی همچون فعالیت فیزیکی و عملکرد فیزیکی درگروه های آزمون وکنترل بعدازمداخله تفاوت معنی داری نسبت به قبل از آن داشت(p<۰/۰۵).

نتیجهگیری: به نظر می رسد، تمرینات ترکیبی کوتاه مدت ( ۱۰ هفته ) روی برخی از خرده مقیاسهای کیفیت زندگی مانند فعالیت فیزیکی و عملکرد فیزیکی اثر گذار است .


دکتر معصومه اطاقی، دکتر ساناز اعظمی، دکتر علی خورشیدی، دکتر زهرا محمدنیاکان،
دوره ۹، شماره ۳ - ( بهار ۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه و هدف: سالمندان بیش از هر گروه سنی دچار بیماری‌های مختلف و ناتوانی می‌گردند و به همین علت نیاز بیشتری به استفاده از داروهای مختلف دارند. با توجه به آسیب‌پذیری سالمندان و نقش مهم ایمنی سالمندان بستری در بیمارستان، مطالعه حاضر با هدف طراحی دستورالعمل ایمنی دارویی سالمندان در بیمارستان­ عمومی بر اساس مرور ده‌ساله تحقیقات مرتبط انجام‌شده است.
مواد و روش‌ها: مطالعه مرور سیستماتیک و مشتمل بر مطالعات جهانی از ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۸ در زمینه ایمنی دارویی در سالمندان بود. مطالعات طبق معیارهای ورود و خروج وارد و بنا بر معیارهای STROB (۲۰۰۷) بررسی شدند. در پایگاه‌ داده‌های انگلیسی شامل ScienceDirect، PubMed، Scopus، Web of Science، Medline و پایگاه‌ داده‌های فارسی SID، Magiran، Iranmedex، Irandoc و موتور جستجوی Google Scholar با کلیدواژه‌های ایمنی دارویی، سالمند، عوامل خطر، بیمارستان، پرستار و کلمات انگلیسی معادل جستجو شد. داده‌ها در فرم جمع‌آوری داده‌ها ثبت و پس از جمع‌بندی به‌صورت دستورالعمل ایمنی دارویی برای سالمند تنظیم شدند.
یافته‌ها: تعداد نمونه سالمندان در مطالعات از ۱۱۰ نفر تا ۳۸۵ نفر متغیر بود. از ۲۰۵ مطالعه موردبررسی، ۱۱ مطالعه دارای معیارهای ورود و خروج به مطالعه بودند که تعداد سه مطالعه در ایران، دو مطالعه در هلند، یک مطالعه در بلژیک، یک مطالعه در برزیل، دو مطالعه در آمریکا، یک مطالعه در پاکستان و یک مطالعه در تایوان انجام ‌شده بود. یافته‌های حاصل از بررسی این مطالعات به‌صورت یک دستورالعمل ایمنی دارویی قابل‌اجرا در بیمارستان با ۲۰ گویه تنظیم شد.
 نتیجه‌گیری: مطابق با یافته‌های این مطالعه، یک دستورالعمل ایمنی دارویی برای سالمندان طراحی گردیده است. با توجه به اینکه طراحی دستورالعمل، گام اول اجرایی سازی آن در بیمارستان می‌باشد لازم است طی یک مطالعه پژوهشی و بر اساس آرای صاحب‌نظران مراحل تعیین اعتبار این دستورالعمل بررسی‌شده و هر یک از گویه‌های آن‌ها تأیید و یا اصلاح گردد. سپس به‌منظور حفظ و یا ارتقای ایمنی سالمندان در بیمارستان به کار رود.



 

مریم نادی باغو، بهمن چراغیان، علی خورشیدی،
دوره ۹، شماره ۳ - ( بهار ۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه و هدف: بیماری‌های قلبی عروقی از علل اصلی مرگ و ناتوانی در جامعه هستند. افزایش سن و ابتلا به دیگر بیماری‌ها مانند دیابت، خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش می‌دهد. این مطالعه با  هدف تعیین عوامل خطر مرتبط با سکته قلبی در سالمندان مبتلا به دیابت در شهرستان هویزه در سال ۱۳۹۸ انجام شد.
مواد و روش­ها: همه سالمندان ۶۰ تا ۷۵ ساله مبتلا به دیابت تحت بررسی در کوهورت هویزه در سال ۱۳۹۸ وارد مطالعه شدند. ویژگی‌های دموگرافیک، سابقه خانوادگی ابتلا به سکته قلبی، مصرف سیگار، مصرف الکل، نمایه توده بدنی و فشارخون اندازه‌گیری شد. برای بررسی ارتباط بین متغیرها از آزمون‌های تی مستقل و کای اسکوئر و به‌منظور تعیین رابطه و اندازه اثر عوامل مختلف بر سکته قلبی، از مدل رگرسیون لجستیک چندگانه استفاده شد. شاخص نسبت شانس با حدود اطمینان ۹۵ درصد محاسبه و سطح معنی‌داری آماری ۰۵/۰ p در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: درکل، ۵۵۲ نفر وارد مطالعه شدند. از این تعداد، ۳۳۱ نفر (۶۰ درصد) زن و ۳۹۸ نفر (۱/۷۲ درصد) متأهل و میانگین سن آنان ۲/۳ ± ۵/۶۴ سال بود. شیوع سکته قلبی ۷/۶ درصد بود. نتایج نشان داد خطر سکته قلبی با فشارخون بالا (نسبت شانس؛ ۱۰/۲، حدود اطمینان ۹۵%: ۳۲/۴-۰۳/۱)، سابقه خانوادگی سکته قلبی (نسبت شانس؛ ۸۲/۲، حدود اطمینان ۹۵%: ۸۲/۷-۲۲/۱)، مصرف سیگار (نسبت شانس؛ ۵۰/۲، حدود اطمینان ۹۵%: ۸۹/۲۸-۴/۱) و شاخص توده بدنی (نسبت شانس؛ ۰۸/۱، حدود اطمینان ۹۵%: ۴۸/۱-۰۲/۱) رابطه معنی‌دار دارد .
نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد چاقی، مصرف سیگار، سابقه فامیلی و فشارخون بالا در سالمندان مبتلا به دیابت شانس ابتلا به سکته قلبی را به‌طور قابل‌توجهی افزایش می‌دهد. با توجه به ماهیت تعدیل‌پذیر بودن اغلب این متغیرها، سیاست‌گذاری و تدوین مداخلات پیشگیرانه مؤثر در گروه‌های در معرض خطر بیشتر در سالمندان نقش بسیار مهمی در کاهش بروز سکته قلبی و کنترل عوارض ناشی از آن دارد.





صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری سالمندان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Geriatric Nursing

Designed & Developed by : Yektaweb