جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای جلالوند

فرشته جلالوندی، معصومه اسمعیلی وند، رویا صفری فرامانی،
دوره ۱، شماره ۳ - ( بهار ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه و هدف: پنجمین علت مرگ در بیماران بالای ۶۵ سال تروما می باشد و ۲۸% افرادی که در اثر تروما فوت می کنند سالمند هستند در حالیکه تنها ۱۲% افراد ترومایی را سالمندان تشکیل می دهند. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی انواع تروما در سالمندان مراجعه کننده به بیمارستان طالقانی شهر کرمانشاه بوده است.
مواد و روش ها: در این مطالعه گذشته نگر، پرونده ۱۷۹ سالمند ۶۰ سال و بالاتر دچار تروما طی مدت شش ماه اول سال ۱۳۸۷ با مراجعه به دفتر بایگانی اورژانس بیمارستان طالقانی شهر کرمانشاه مورد مطالعه قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد که میانگین سن بیماران سالمند دچار تروما ۹/۱± ۷۰/۰۶ سال بوده و ۵۶/۴% آنها مرد وسایرین را زنان تشکیل می دادند. سقوط و زمین خوردن با ۵۸/۷% بیشترین علت تروما و همچنین صدمات اندام فوقانی با ۲۵/۱% بیشترین ناحیه آسیب دیده بود. ۵۹/۸% این افراد نیازمند به بستری جهت اقدامات درمانی بیشتر بودند که ۴۱/۹% ازآنها در بخش ارتوپدی بستری شده بودند. ۶۰/۹% حوادث در منزل اتفاق افتاده بود .
نتیجه گیری: با وصف اینکه سالمندی سرانجام تروما را بدتر می کند ولی با پایش مداوم، درمانهای ویژه، و در راس آنها برقراری محیطی امن برای سالمندان می توان از عوارض و مرگ و میر کاست.

عبدالله معتمدی، یوسف اعظمی، محمد جلالوند، محمد مهراد صدر،
دوره ۳، شماره ۲ - ( زمستان ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه و هدف: در فرآیند تحول، بازنشستگی مرحله ­ای است که آغازگر بروز تغییرات بالقوه مهم در زندگی است و کیفیت زندگی بازنشستگان را تحت تاثیر قرار می­دهد. بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش پیش­بین منبع کنترل، معنای زندگی و روابط زناشویی در کیفیت زندگی بازنشستگان شهرستان نهاوند انجام شد.

مواد و روش­ ها: روش پژوهش حاضر پیمایشی و از نوع همبستگی می­باشد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه بازنشستگان شهرستان نهاوند است که براساس پیشینه پژوهش­های قبلی تعداد ۲۰۰ نفر از آنها از طریق نمونه­ گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل مقیاس منبع کنترل راتر، پرسشنامه معنا در زندگی (MLQ)، پرسشنامه وضعیت زناشویی گلومبوک- راست و پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی بود. نتایج از طریق روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون به روش گام به گام مورد تحلیل قرار گرفت.

یافته ­ها: نتایج مطالعه نشان داد بین منبع کنترل با کیفیت زندگی رابطه ­ی مثبت ضعیف، جست و جوی معنا با کیفیت زندگی رابطه مثبت متوسط، حضور معنا در زندگی با کیفیت زندگی همبستگی نسبتا قوی مثبت و بین وضعیت زناشویی با کیفیت زندگی همبستگی نسبتا قوی منفی و معناداری وجود دارد. همچنین نتیجه تحلیل رگرسیون نشان داد که حضور معنا با ضریب بتای مثبت به صورت مثبت کیفیت زندگی را پیش­بینی می­کند  و وضعیت زناشویی که نمرات بالاتر در آن به معنی آشفتگی و اختلال بیشتر در رابطه ­ی زناشویی است با ضریب بتای منفی به صورت منفی کیفیت زندگی را پیش­بینی می ­نماید و بقیه متغیرها به دلیل پایین بودن بتا از معادله حذف شدند.

نتیجه ­گیری: براساس یافته ­های پژوهش می ­توان گفت، با داشتن منبع کنترل درونی، احساس هدفمندی در زندگی و رضایت زناشویی بالاتر، افراد بهتر می ­توانند با تجربه بازنشستگی کنار بیایند و حتی می­ توانند بازنشستگی موفقی را تجربه نمایند و به تبع کیفیت زندگی بالاتری را تجربه خواهند نمود.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری سالمندان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Geriatric Nursing

Designed & Developed by : Yektaweb