جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای استکی

بهاره پایور، عباس عباس زاده، ترانه استکی، الهه طالبی قانع، زهرا صفوی بیات،
دوره ۲، شماره ۴ - ( تابستان ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه و هدف: با افزایش سن، میزان سوء تغذیه و بیماری­های مزمن هر دو شایع شده، و سوء تغذیه منجر به بیماری و بیماری منجر به سوء تغذیه می­گردد. این مطالعه به منظور بررسی وضعیت تغذیه سالمندان بستری و عوامل مرتبط با آن انجام شد.

مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی تحلیلی ۲۵۴ سالمند ۶۰ سال به بالا بستری در بخش­های مراقبت ویژه قلبی بیمارستانهای وابسته به دانشگاه شهید بهشتی تهران به طور سهمیه ای انتخاب و با استفاده از پرسشنامه (MNA) Mini nutritional assessment  وضعیت تغذیه­ای آنان مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ و آزمون­های آماری توصیفی و استنباطی با ضریب اطمینان ۹۵% انجام شد.

یافته ها: از ۲۵۴ سالمند، ۴۳ نفر (۱۶/۹%) مبتلا به سوء تغذیه، ۹۵ نفر (۳۷/۴%) در معرض خطر سوء تغذیه و ۱۱۶ نفر (۴۵/۷%) دارای تغذیه طبیعی بودند. وضعیت تغذیه با سن، جنس، تحصیلات، وضعیت تأهل، شغل، منبع درآمد، شاخص توده بدنی، بیماری مزمن و مصرف بیش از ۳ دارو ارتباط معنی دار داشت (۰/۰۰۱ p<).

نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه که درصد بالایی از سالمندان مشکلات تغذیه­ای دارند و این مشکل می ­تواند سلامت آنها را به خطر اندازد لذا ضروری است برای شناسایی افراد در معرض خطر، اصلاح تغذیه و پیشگیری از خطرات مرتبط با آن اقدامات مناسب در بیمارستان در نظر گرفته شود..


سمیرا استکی،
دوره ۹، شماره ۳ - ( بهار ۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه و هدف: هدف این پژوهش تأثیر فعالیت بدنی (پیاده­روی) بر وضعیت ایمنی، خودکارآمدی و کیفیت زندگی در زنان سالمند بود.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر با توجه به هدف کاربردی و روش آن به شیوه نیمه آزمایشی و با طرح پیش‌آزمون  پس‌آزمون  با گروه کنترل است که جامعه آماری آن را  کلیه زنان سالمند شهر بابل در سال ۱۴۰۰ تشکیل می‌دادند که از بین آن‌ها ۳۰ نفر با توجه به معیارهای ورود و خروج به‌عنوان نمونه انتخاب و به شیوه تصادفی ساده در گروه‌های آزمایش و کنترل جایگزین شدند. جهت گردآوری داده­ها از پرسشنامه‌های کیفیت زندگی سالمندان لیپاد، خودکارآمدی عمومی (GSE)، پرسشنامه وضعیت سیستم ایمنی (ISQ) استفاده شد. در مرحله بعد تمرینات ورزشی در ۶ جلسه برای گروه آزمایش اجرا گردید. پس از پایان جلسات بار دیگر پرسشنامه‌ها برای هر دو گروه آزمایش و کنترل اجرا گردید. داده­ها به‌وسیله نرم‌افزار SPSS۲۶ پردازش شد.
یافته ­ها: نتایج حاصل از تحلیل کواریانس نشان داد که از نظر کیفیت زندگی، وضعیت سیستم ایمنی و خودکارآمدی در مرحله پس‌آزمون  بین گروه­ها تفاوت معنی‌داری دیده می‌شود و می­توان گفت فعالیت بدنی (پیاده‌روی) بر وضعیت ایمنی، خودکارآمدی و کیفیت زندگی در زنان سالمند مؤثر بوده است (۰۵/۰>P).
نتیجه ­گیری: فعالیت بدنی (پیاده­روی) نقش مهمی در کیفیت زندگی، وضعیت سیستم ایمنی و خودکارآمدی ایفا می­کند و هدف قرار دادن این متغیر می­تواند در بهبود کیفیت زندگی، وضعیت سیستم ایمنی و خودکارآمدی مؤثر باشد.
کلید واژه ها: فعالیت بدنی، وضعیت ایمنی، خودکارآمدی، کیفیت زندگی، زنان سالمند








 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری سالمندان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Geriatric Nursing

Designed & Developed by : Yektaweb