، m-farahaninia@tums.ac.ir
چکیده: (9564 مشاهده)
مقدمه و هدف: سلامت معنوی یکی از ابعاد مهم سلامت می باشد که باعث انسجام و هماهنگی سایر ابعاد می شود. از طرفی با توجه به افزایش شمار سالمندان و به تبع آن سالمندان آسایشگاهی، توجه به سلامت آنها از اهمیت زیادی برخوردار است.این مطالعه با هدف تعیین سلامت معنوی سالمندان مقیم آسایشگاه کهریزک انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه بصورت مقطعی بود که 141 سالمند مقیم آسایشگاه کهریزک که بصورت سرشماری انتخاب شده بودند، در این مطالعه شرکت کردند. پرسشنامه ها به صورت مصاحبه تکمیل شدند. سلامت معنوی با استفاده از پرسشنامه سلامت معنوی پالوتزیان و الیسون مورد سنجش قرار گرفت و ارتباط آن با متغیرهای مختلف مورد سنجش قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد سلامت معنوی اکثر شرکت کنندگان در سطح متوسط و بالا بوده و میانگین نمره سلامت معنوی سالمندان 17/93±96/26 بود. همینطور نتایج حاصل از آزمون های آماری آنالیز واریانس و تی مستقل نشان داد نمره سلامت معنوی شرکت کنندگان با هیچ یک از متغیرهای جمعیت شناختی مرتبط نمی باشد.
نتیجه گیری: نمره سلامت معنوی اکثر شرکت کنندگان، در سطح بالا و متوسط بود. با توجه به نتایج این مطالعه، پیشنهاد می شود در امر مراقبت از سالمندان، به بعد معنوی زندگی آنها توجه بیشتری مبذول شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1392/11/9 | پذیرش: 1393/8/15 | انتشار: 1393/11/25