دوره 1، شماره 1 - ( پاییز 1393 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 42-32 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hojati H, Akhondzadeh G, Sharifnia S, Aloostani S, Arazi S, , Rasoeleslami A. Prevalence of morphology of the age-related Cataract among patients referred to ophthalmology clinics of Amol and Babol cities in 2010. Journal title 2014; 1 (1) :32-42
URL: http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-55-fa.html
حجتی حمید، آخوند زاده گلبهار، شریف نیا سید حمید، آلوستانی سودابه، ارازی سمیه، رسول اسلامی اکبر. بررسی شیوع مورفولوژی کاتاراکت وابسته به سن در مراجعین به درمانگاه های چشم پزشکی شهرهای آمل و بابل در سال1389. عنوان نشریه. 1393; 1 (1) :32-42

URL: http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-55-fa.html


چکیده:   (9025 مشاهده)
مقدمه و هدف: کاتاراکت شایع ترین عامل نابینایی در جهان است و در کشور ایران طبق برآورد انجام شده سالانه حدود صدهزار مورد عمل جراحی کاتاراکت انجام می شود. این مطالعه با هدف تعیین شیوع مورفولوژی کاتاراکت وابسته به سن و برخی عوامل مرتبط با آن در مراجعین به درمانگاه های چشم پزشکی شهرآمل و بابل انجام شده است.
 مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی - مقطعی بر روی 288 بیمار مراجعه کننده به کلنیک های چشم پزشکی شهر آمل و بابل که تشخیص کاتاراکت در آنها داده شد، انجام گردید. ابزار جمع آوری اطلاعات در این مطالعه پرسش نامه محقق ساخته ای بود که روایی و پایایی آن قبلاً تایید شده بود. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار 16spss و با روش های آماری توصیفی، آزمون های آمار استنباطی کای مربع و رگرسیون لجستیک انجام گردید.
 یافته ها: تجزیه و تحلیل یافته ها نشان داد که بیشترین نوع کاتاراکت سنی 192 نفر (67%) به صورت هسته ای، 50 نفر ( 17%) به شکل تحت کپسولار خلفی و 50 نفر( 17%) قشری بود و توزیع فراوانی انواع کاتاراکت بر حسب متغیر های زمینه ای نظیر سن، جنس، شغل، سابقه خانوادگی، سطح تحصیلات، ابتلای به دیابت و پر فشاری خون و سابقه مصرف سیگار اختلاف معنی داری را نشان داد (0/01>p)
 نتیجه گیری: از آن جایی که بیشتر موارد کاتاراکت از نوع وابسته به سن بوده و در بروز این نوع کاتاراکت عوامل خطر مختلف تاثیر گذار می باشد می توان با معاینات پزشکی دوره ای و آموزش به افراد در زمینه سبک زندگی سالم گامی موثر در جهت پیشگیری از ابتلای به کاتاراکت و یا آهسته شدن سیر بیماری برداشت.
متن کامل [PDF 179 kb]   (1955 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/6/22 | پذیرش: 1392/9/20 | انتشار: 1393/7/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری سالمندان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Geriatric Nursing

Designed & Developed by : Yektaweb