دوره 5، شماره 3 - ( بهار 1398 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Barati F, Seyed tabib M, Sajjadi M, Sadeghmoghadam L. Self-efficacy and its affective factors in elderly with hypertension in Ahwaz City. Journal title 2019; 5 (3)
URL: http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-318-fa.html
براتی فریده، سیدطبیب مریم، سجادی موسی، صادق مقدم لیلا. خودکارآمدی و عوامل موثر بر آن در سالمندان مبتلا به پرفشاری خون شهر اهواز. عنوان نشریه. 1398; 5 (3)

URL: http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-318-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی گناباد ، ls-sadeghmoghadm@yahoo.com
چکیده:   (3378 مشاهده)
چکیده: فشار خون بالا شایع ترین بیماری قلبی عروقی در میان سالمندان بوده و مبتلایان برای کنترل بیماری نیازمند به انجام رفتارهای خودمراقبتی هستند. با توجه به این که خودکارآمدی یک اصل مهم برای تقویت رفتارهای خودمراقبتی قلمداد می شود؛ پژوهش حاضر با هدف بررسی خودکارآمدی و عوامل موثر بر آن در سالمندان مبتلا به پرفشاری خون انجام گردید.
روش: این پژوهش توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی بر روی 300 سالمند مبتلا به پرفشاری خون تحت پوشش مراکز سلامت جامعه شهر اهواز، به روش خوشه ای چندمرحله ای انجام گردید. داده ها با استفاده از اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه خودکارآمدی پرفشاری خون جمع آوری شده و پس از وارد کردن داده ها در  نرم افزار spss نسخه  24 تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از آزمون رگرسیون چندگانه و آزمون ضریب همبستگی صورت گرفت.
یافته ها: از 300 سالمند شرکت کننده در این پژوهش 3/54% مونث و 7/45%  مذکر بودند. اکثریت آن ها متاهل بوده(7/80%) و با همسر و فرزندان زندگی می کردند(7/54%). نتایج رگرسیون چندگانه حاکی از آن بود که بین خودکارآمدی با فاکتورهای جنسیت، تحصیلات، درآمد و سابقه فشار خون ارتباط معنی دار وجود داشته ولی بین خودکارآمدی با سن، وضعیت تاهل، وضعیت همراهان زندگی و داشتن بیمه ارتباط معنی دار وجود ندارد.
نتیجه گیری: با توجه به تاثیر عواملی مانند جنسیت، تحصیلات، درآمد و سابقه بیماری بر خودکارآمدی پرفشاری خون، پیشنهاد میشود که برنامه ریزان حوزه سلامت برنامه جامعی برای جذب بهتر سالمندان(به ویژه در مردان سالمند) کم سواد و با توان مالی پایین در نظر گرفته و غربالگری مداوم فشارخون و تقویت خودکارآمدی در سالمندان به صورت گسترده صورت پذیرد.
 
واژه‌های کلیدی: سالمند، خودکارآمدی، پرفشاری خون
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/1/20 | پذیرش: 1398/2/17 | انتشار: 1398/2/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری سالمندان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Geriatric Nursing

Designed & Developed by : Yektaweb