دوره 5، شماره 2 - ( زمستان 1397 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 44-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی ، nasiriani@gmail.com
چکیده:   (3598 مشاهده)
مقدمه و هدف :جمعیت سالمندی با سرعت چشمگیری در سراسر دنیا در حال افزایش است و حفظ سلامت روان و کیفیت زندگی سالمندان از امور مهم و اساسی می‌باشد. مطالعه با هدف تعیین تأثیر آموزش بهداشت روان بر ارتقای سلامت روان و کیفیت زندگی معلمان سالمند صورت گرفت.
مواد و روش ها: این مطالعه نیمه تجربی دوگروهی از نوع پیش‌آزمون - پس‌آزمون بود که بر روی 84 معلم بازنشسته انجام شد برای گروه آزمون برنامه‌ای آموزشی پنج جلسه آموزشی برگزار گردید پرسشنامه‌های مشخصات دموگرافیک، کیفیت زندگی و سلامت عمومی به‌صورت خودگزارش دهی تکمیل شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS ویرایش 16 تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: براساس یافته‌ها میانگین سلامت روان گروه آزمون و کنترل پیش از مداخله تفاوت معناداری نداشت (41/0=P)؛ اما میانگین پس از برنامه آموزش بهداشت روان تفاوت معناداری داشت (0001/0=P). میانگین نمره کیفیت زندگی گروه آزمون و کنترل قبل از مداخله تفاوت معناداری نداشت (52/0=P) اما م پس از برنامه آموزش بهداشت روان تفاوت معناداری بود (01/0=P) .
نتیجه‌گیری: یافته‌های این مطالعه تأثیر مثبت برنامه‌های آموزشی سلامت روان را بر وضعیت سلامت روان و کیفیت زندگی سالمندان نشان می‌دهد. لذا استفاده ازاین‌رویکرد آموزشی جهت بهبود و ارتقاء سلامت روان و کیفیت زندگی پیشنهاد می‌شود.
 
 
متن کامل [PDF 189 kb]   (844 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/11/7 | پذیرش: 1397/12/15 | انتشار: 1397/12/20

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.