دوره 2، شماره 3 - ( بهار 1395 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 21-9 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه اراک ، D-khajavi@araku.ac.ir
چکیده:   (5892 مشاهده)

مقدمه و هدف: افتادن و ترس از افتادن، از پیامدهای سالمندی و از مسائل عمده مرتبط با سلامت سالمندان هستند. هدف این تحقیق، مقایسه آمادگی کارکردی و کیفیّت زندگی سالمندان مرد دارای و بدون ترس از اُفتادن و سابقه افتادن بود.

مواد و روش‌ها: روش تحقیق، توصیفی و جامعه آماری تحقیق عبارت بودند از سالمندان مرد شهر اراک که 91 آزمودنی به‌طور داوطلبانه در مطالعه شرکت کردند. برای اندازه‌گیری متغیرها از پرسشنامه SF-36، مقیاس اعتماد به تعادل، مجموعه آزمون آمادگی کارکردی سالمند، آزمون وضعیّت مختصر روانی و فراوانی افتادن استفاده‌شد. تجزیّه‌و‌تحلیل داده‌ها با آزمون آنالیزکوواریانس، با نرم‌افزار SPSS-16 انجام شد.

یافته‌ها: نتایج نشان داد میانگین نمره گروه بدون ترس از افتادن نسبت به گروه دارای ترس از افتادن، در همه زیرمقیاس‌های کیفیّت زندگی و آمادگی‌کارکردی (به‌استثنای انعطاف‌پذیری) به‌طور معنی‌داری بالاتر بود (p≤ .05). میانگین نمره گروه بدون سابقه افتادن نسبت به همتایان دارای سابقه افتادن در زیرمقیاس‌های کیفیّت زندگی و آمادگی کارکردی (به‌استثنای انعطاف‌پذیری)، به‌طور معنی‌داری بهتر بود (p≤ .05).

نتیجه‌گیری: ترس از افتادن و سابقه افتادن منجر به اجتناب سالمندان از انجام فعّالیّت‌های زندگی روزانه می‌شود و این اجتناب از فعّالیّت‌ها، می‌تواند باعث اُفت آمادگی‌کارکردی و در نتیجه کاهش کیفیّت زندگی و سلامتی سالمندان شود.

متن کامل [PDF 183 kb]   (2424 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/12/1 | پذیرش: 1395/2/21 | انتشار: 1395/3/18

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.