دوره 2، شماره 3 - ( بهار 1395 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 103-91 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

GHaderi K, Nickbakht I, Valadbigi E. The effect of Narrative group Therapy on the Rate of Life Satisfaction among Aged Men living in the nursing home of Sanandaj city. Journal title 2016; 2 (3) :91-103
URL: http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-124-fa.html
قادری بکه جان کاوه، نیک بخت عیسی، ولدبیگی اقبال. بررسی تاثیر روایت درمانی گروهی برمیزان رضایت از زندگی مردان سالمند مستقر در مرکز سالمندان. عنوان نشریه. 1395; 2 (3) :91-103

URL: http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-124-fa.html


دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبا یی ، تهران ، ایران ، kawe.ghaderi@gmail.com
چکیده:   (7127 مشاهده)

مقدمه و هدف: جمعیت سالمندان رو به افزایش و بسیاری از آنان توانایی مراقبت از خود را ندارند. همچنین، با افزایش سن، میزان رضایت از زندگی کاهش می‌یابد که بخصوص در سالمندان مقیم در مراکز نگهداری سالمندان، کمتر از سالمندان مقیم منزل است. نظر به اینکه میزان بالاتر رضایت از زندگی منجر به افزایش طول عمر و سلامتی بیشتر سالمندان می‌شود، هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی روایت درمانی گروهی بر میزان رضایت از زندگی مردان سالمند مستقر در مرکز سالمندان است.

مواد و روش ها: مطالعه به روش نیمه تجربی و به صورت اجرای پیش آزمون-پس آزمون بر روی دو گروه (آزمایش و کنترل) انجام شد. جمعیت آماری شامل تمامی مردان سالمند مستقر در سرای سالمندان شهر سنندج بودند از این میان 30 نفر از سالمندان به روش تصادفی ساده انتخاب و با روش نمونه‌گیری تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار داده شدند. جهت گردآوری داده‌ها از پرسشنامه " مقیاس رضایت از زندگی" استفاده شد و در اجرای پژوهش پس از انجام پیش-آزمون روی دو گروه، مداخله روایت ‌درمانی گروهی طی ۸ جلسه (هر هفته یک جلسه ی یک و نیم ساعته) بر روی گروه آزمایش اجرا شده و میزان رضایت از زندگی دو گروه ارزیابی شد، سپس در فاصلۀ یک ماه، آزمون پیگیری انجام شد. تحلیل داده‌ها نیز بااستفاده از آزمون‌های تحلیل کوواریانس و T-test انجام پذیرفت.

یافته ها: براساس نتایج تحلیل کووارایانس، بین میانگین دو گروه کنترل و آزمایش در پس آزمون و پیگیری تفاوت معناداری وجود دارد. به عبارتی مداخله روایت درمانی توانسته میزان رضایت از زندگی گروه آزمایش را افزایش دهد در حالی که این افزایش در گروه کنترل مشاهده نشد. (p<0/05)

نتیجه گیری: بنابر یافته‌های پژوهش به نظر می‌رسد که مداخله روایت درمانی گروهی توانسته منجر به افزایش رضایت از زندگی سالمندان شود، لذا پیشنهاد می‌گردد از این روش درمان در راستای بهبود رضایت از زندگی سالمندان مقیم آسایشگاه استفاده شود.

کلید واژه ها: سالمندان، رضایت از زندگی، درمان روایت مدار، گروه درمانی

متن کامل [PDF 192 kb]   (3397 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/8/9 | پذیرش: 1395/3/11 | انتشار: 1395/3/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری سالمندان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Geriatric Nursing

Designed & Developed by : Yektaweb