AU - payvar, B AU - abbaszadeh, A AU - estaki, T AU - talebi ghane, E AU - safavibayat, Z TI - Nutritional statusand associated factorsinelderly hospitalized incardiac care unit PT - JOURNAL ARTICLE TA - ilam-ijgn JN - ilam-ijgn VO - 2 VI - 4 IP - 4 4099 - http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-184-fa.html 4100 - http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-184-fa.pdf SO - ilam-ijgn 4 AB  - مقدمه و هدف: با افزایش سن، میزان سوء تغذیه و بیماری­های مزمن هر دو شایع شده، و سوء تغذیه منجر به بیماری و بیماری منجر به سوء تغذیه می­گردد. این مطالعه به منظور بررسی وضعیت تغذیه سالمندان بستری و عوامل مرتبط با آن انجام شد. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی تحلیلی 254 سالمند 60 سال به بالا بستری در بخش­های مراقبت ویژه قلبی بیمارستانهای وابسته به دانشگاه شهید بهشتی تهران به طور سهمیه ای انتخاب و با استفاده از پرسشنامه (MNA) Mini nutritional assessment وضعیت تغذیه­ای آنان مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 و آزمون­های آماری توصیفی و استنباطی با ضریب اطمینان 95% انجام شد. یافته ها: از 254 سالمند، 43 نفر (16/9%) مبتلا به سوء تغذیه، 95 نفر (37/4%) در معرض خطر سوء تغذیه و 116 نفر (45/7%) دارای تغذیه طبیعی بودند. وضعیت تغذیه با سن، جنس، تحصیلات، وضعیت تأهل، شغل، منبع درآمد، شاخص توده بدنی، بیماری مزمن و مصرف بیش از 3 دارو ارتباط معنی دار داشت (0/001 p<). نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه که درصد بالایی از سالمندان مشکلات تغذیه­ای دارند و این مشکل می ­تواند سلامت آنها را به خطر اندازد لذا ضروری است برای شناسایی افراد در معرض خطر، اصلاح تغذیه و پیشگیری از خطرات مرتبط با آن اقدامات مناسب در بیمارستان در نظر گرفته شود.. CP - IRAN IN - Quchan higher health education center LG - eng PB - ilam-ijgn PG - 49 PT - Research YR - 2016