%0 Journal Article %A payvar, B %A abbaszadeh, A %A estaki, T %A talebi ghane, E %A safavibayat, Z %T Nutritional statusand associated factorsinelderly hospitalized incardiac care unit %J Journal title %V 2 %N 4 %U http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-184-fa.html %R 10.21859/jgn.2.4.49 %D 2016 %K elderly, nutritional assessment, mini nutritional assessment., %X مقدمه و هدف: با افزایش سن، میزان سوء تغذیه و بیماری­های مزمن هر دو شایع شده، و سوء تغذیه منجر به بیماری و بیماری منجر به سوء تغذیه می­گردد. این مطالعه به منظور بررسی وضعیت تغذیه سالمندان بستری و عوامل مرتبط با آن انجام شد. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی تحلیلی 254 سالمند 60 سال به بالا بستری در بخش­های مراقبت ویژه قلبی بیمارستانهای وابسته به دانشگاه شهید بهشتی تهران به طور سهمیه ای انتخاب و با استفاده از پرسشنامه (MNA) Mini nutritional assessment وضعیت تغذیه­ای آنان مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 و آزمون­های آماری توصیفی و استنباطی با ضریب اطمینان 95% انجام شد. یافته ها: از 254 سالمند، 43 نفر (16/9%) مبتلا به سوء تغذیه، 95 نفر (37/4%) در معرض خطر سوء تغذیه و 116 نفر (45/7%) دارای تغذیه طبیعی بودند. وضعیت تغذیه با سن، جنس، تحصیلات، وضعیت تأهل، شغل، منبع درآمد، شاخص توده بدنی، بیماری مزمن و مصرف بیش از 3 دارو ارتباط معنی دار داشت (0/001 p<). نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه که درصد بالایی از سالمندان مشکلات تغذیه­ای دارند و این مشکل می ­تواند سلامت آنها را به خطر اندازد لذا ضروری است برای شناسایی افراد در معرض خطر، اصلاح تغذیه و پیشگیری از خطرات مرتبط با آن اقدامات مناسب در بیمارستان در نظر گرفته شود.. %> http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-184-fa.pdf %P 49-60 %& 49 %! %9 Research %L A-10-200-1 %+ Mashad university Medical Sciences, Quchan higher health education center,Mashhad %G eng %@ %[ 2016