@ARTICLE{Faghih solaimani, author = {Hazavehei, SM and Faghih solaimani, P and Moeini, B and Soltanian, A and }, title = {Factors Affecting Nutritional Behaviors of ageing population based on BASNEF Model: Sanandaj, Iran, }, volume = {2}, number = {2}, abstract ={مقدمه و هدف : سالمندی پدیده ای طبیعی است که نمی‌توان از آن پیشگیری نمود ، ولی می‌توان با رعایت اصول تغذیه صحیح در تمام دوران زندگی، سلامت جسمی و روحی خود را برای سالمندی حفظ کرد. مدل بزنف یکی از کاملترین مدلهای ترکیبی است که جهت مطالعه و شناسایی رفتار و ایجاد رفتارهای جدید در جامعه بکار می رود، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین عوامل موثر بر بهبود و افزایش رفتارهای تغذیه ای سالم در سالمندان شهرسنندج انجام گردید. مواد و روش ها : مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی- تحلیلی می باشد که در سال 1393 بر روی 150 نفر سالمند در سطح کلیه مراکز بهداشتی درمانی شهری سنندج بر مبنای مدل بزنف انجام گرفت. سالمندان بصورت تصادفی ساده وارد مطالعه شدند، پرسشنامه محقق ساخته بود و شامل اطلاعات جمعیت شناختی و سازه های مدل بزنف بود که به صورت خود گزارش دهی و از طریق مصاحبه با سالمند توسط محقق تکمیل شد. داده های به دست آمده با نرم افزار SPSS(نسخه16) و با استفاده از آزمون های اسپیرمن و فیشر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: برآورد کلی نتایج نشان داد که تنها نگرش نسبت به رفتار(P=0.002 و0/292=r) ، عوامل قادرکننده (P=0.001 pو0/307=r) و قصد رفتار (0.001=P و0/301=r) همبستگی معنادار با رفتار تغذیه ای سالم سالمندان داشت و سازه هایی مانند آگاهی ، باور نسبت به ارزیابی رفتار و نرم انتزاعی با رفتار تغذیه ای سالم سالمندان مورد مطالعه همبستگی معنادار نداشت .پزشک به عنوان قویترین عامل تاثیر گذار بر انجام رفتار تغذیه ای سالم درسالمندان مشخص شد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر، از عوامل مهم در بهبود تغذیه سالم سالمندان افزایش قصد و نگرش نسبت به رفتار و عوامل قادر کننده بود . لذا ضرورت و نیاز به انجام مداخلات آموزشی تغذیه سالمندان با هدف بهبود و اصلاح رژیم غذایی پیشنهاد می شود. }, URL = {http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-138-fa.html}, eprint = {http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-138-fa.pdf}, journal = {Journal title}, doi = {}, year = {2016} }