دوره 4، شماره 4 - ( تابستان 1397 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی همدان ، kalvandinarges@gmail.com
چکیده:   (4178 مشاهده)
مقدمه: سالمندان یک گروه بالقوه آسیب پذیر از نظر سوء تغذیه می باشند. نامطلوب بودن وضعیت تغذیه ، زمینه را برای بروز بیماری ها و  افزایش هزینه های بهداشتی فراهم می کند. از طرفی شناسایی عوامل موثر، می تواند ارائه دهندگان مراقبت بهداشتی را در اجرای برنامه های مداخله تغذیه در جهت پیشگیری از خطر سوءتغذیه کمک نماید. بنابراین این مطالعه با هدف تعیین وضعیت سوءتغذیه و عوامل مرتبط با آن در سالمندان ساکن در خانه های سالمندان انجام پذیرفت.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی تحلیلی، تعداد 200 نفر سالمند ٦٠ سال و بالاتر ساکن در خانه های سالمندی استان همدان به روش سرشماری انتخاب و وارد پژوهش شدند. در جمع آوری اطلاعات جهت تعیین وضعیت تغذیه از پرسشنامه ارزیابی مختصر تغذیه ای(MNA) و جهت بررسی عوامل مستعدکننده سوءتغذیه از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک استفاده شد. در نهایت داده ها با استفاده از آزمون کای اسکوئر و تحلیل رگرسیون لجستیک و از طریق نرم افزار spss 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: از 200 سالمند، 55  نفر(5/27 درصد) در معرض خطر سوء تغذیه و 145 نفر(5/72 درصد) دارای تغذیه نرمال بودند. بین وضعیت تغذیه با عوامل متعددی همچون جنسیت، وضعیت تاهل، نوع اختلال، وضعیت دندان، محل سکونت، سطح تحصیلات، وضعیت های شغلی، ملاقات با نزدیکان  و وضعیت اقتصادی ارتباط معنادار بود(001/0p<).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه که درصد بالایی از سالمندان در معرض خطر سوء تغذیه هستند و این مشکل می تواند سلامت آنها را به خطر اندازد لذا ضروری است برای شناسایی افراد در معرض خطر، اصلاح تغذیه و پیشگیری از خطرات مرتبط با آن، اقدامات مناسب در خانه های سالمندان در نظر گرفته شود.
 
متن کامل [PDF 904 kb]   (687 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/3/29 | پذیرش: 1397/6/15 | انتشار: 1397/6/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.