دوره 5، شماره 1 - ( پاییز 1397 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 51-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه روان شناسی دانشگاه ازاد اسلامی واحد کرمانشاه ، ahasan.amiri@yahoo.com
چکیده:   (4199 مشاهده)
مقدمه و هدف:این مطالعه به بررسی نقش پنج عامل بزرگ شخصیت در پیش بینی اضطراب مرگ و افسردگی گروه های مختلف سنی سالمندان در شهر کرمانشاه می پردازد.دست آوردهای این مطالعه می تواند با تعیین تفاوت ها و اولویت های مراقبتی درگروه های سنی سالمندان به سیاست گذاری های بهداشتی مورد نیاز آنان کمک کند.
موارد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی است که به روش نمونه گیری در دسترس در سال 1397 بر روی 202 سالمند 60 ساله و بالاتر، ساکن شهر کرمانشاه انجام شد. ابزارهای جمع آوری داده ها پرسشنامه در چهار قسمت اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه پنج عامل بزرگ شخصیت کاستا و مک کری،پرسشنامه اضطراب مرگ تمپلر و پرسشنامه افسردگی بک بوده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 21 و آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و ضریب تعیین و میزان T استفاده شد.
یافته ها : نتایج نشان داد که پنج عامل بزگ شخصیت رابطه معنی داری با اضطراب مرگ و افسردگی را در سالمندان دارد.
نتیجه گیری: با توجه به ویژگی های شخصیتی در سالمندان ، با وجدان بودن و وظیف شناسی در اضطراب مرگ و افسردگی در آنها رابطه دارد.لذا می توان این چنین برداشت کرد که افرادی که مراحل مختلف زندگی را با هدفمندی و یافتن معنایی غایی پشت سر گذاشته اند، حقیقت مرگ را می پذیرند. و کسانی که به زندگی عشق می ورزند و هدفی در زندگی دارند و فلسفه شخصی پیشرفته ای در رابطه با موضوع زندگی و مرگ دارند در مقایسه با آنان که به طور سطحی زندگی می کنند، از مرگ کمتر می ترسند و افسرگی کمتر ی در آنان مشاهده می شود.
متن کامل [PDF 882 kb]   (537 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/8/3 | پذیرش: 1397/9/12 | انتشار: 1397/9/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.