دوره 2، شماره 4 - ( تابستان 1395 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 60-49 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مجتمع آموزش عالی سلامت قوچان ، baharpayvar@yahoo.com
چکیده:   (6269 مشاهده)

مقدمه و هدف: با افزایش سن، میزان سوء تغذیه و بیماری­های مزمن هر دو شایع شده، و سوء تغذیه منجر به بیماری و بیماری منجر به سوء تغذیه می­گردد. این مطالعه به منظور بررسی وضعیت تغذیه سالمندان بستری و عوامل مرتبط با آن انجام شد.

مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی تحلیلی 254 سالمند 60 سال به بالا بستری در بخش­های مراقبت ویژه قلبی بیمارستانهای وابسته به دانشگاه شهید بهشتی تهران به طور سهمیه ای انتخاب و با استفاده از پرسشنامه (MNA) Mini nutritional assessment  وضعیت تغذیه­ای آنان مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 و آزمون­های آماری توصیفی و استنباطی با ضریب اطمینان 95% انجام شد.

یافته ها: از 254 سالمند، 43 نفر (16/9%) مبتلا به سوء تغذیه، 95 نفر (37/4%) در معرض خطر سوء تغذیه و 116 نفر (45/7%) دارای تغذیه طبیعی بودند. وضعیت تغذیه با سن، جنس، تحصیلات، وضعیت تأهل، شغل، منبع درآمد، شاخص توده بدنی، بیماری مزمن و مصرف بیش از 3 دارو ارتباط معنی دار داشت (0/001 p<).

نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه که درصد بالایی از سالمندان مشکلات تغذیه­ای دارند و این مشکل می ­تواند سلامت آنها را به خطر اندازد لذا ضروری است برای شناسایی افراد در معرض خطر، اصلاح تغذیه و پیشگیری از خطرات مرتبط با آن اقدامات مناسب در بیمارستان در نظر گرفته شود..

واژه‌های کلیدی: سالمندان، وضعیت تغذیه، بستری، MNA
متن کامل [PDF 181 kb]   (4117 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/3/25 | پذیرش: 1395/6/15 | انتشار: 1395/6/27

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.