دوره 2، شماره 1 - ( پاییز 1394 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 90-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


، m.eskandarnejad@tabrizu.ac.ir
چکیده:   (5061 مشاهده)

مقدمه و هدف: ضعف درراه رفتن، اختلالات بینایی و ادراک فاصله از مهم‌ترین عوامل مشکل­ساز در دوران سالمندی می­باشد. هدف از این پژوهش، بررسی تفاوت ادراک فاصله سالمندان فعال و غیرفعال بود.

مواد و روش ها: روش پژوهش از نوع علی-مقایسه­ای و جامعه آماری سالمندان شهرستان تبریز (دامنه سنی 75 -60) بود. با روش نمونه‌گیری تصادفی در دسترس 25 نفر سالمند فعال و 25 نفر سالمند غیرفعال انتخاب شدند. از آزمون راه رفتن با چشم‌بسته در مسیر مستقیم به سمت هدف قبلاً مشاهده‌شده، برای سنجش ادراک فاصله و از درصد خطا به‌عنوان شاخص ادراک فاصله استفاده شد. برای بررسی تفاوت ادراک فاصله سالمندان فعال و غیرفعال از آزمون تی مستقل استفاده شد.

یافته‌ها: نتایج نشان داد طول، زمان راه رفتن و تعداد گام سالمندان فعال نسبت به سالمندان غیرفعال معنادار است (p<0.05)، به عبارتی طول گام سالمندان فعال بلندتر و تعداد گام و زمان راه رفتن آنان کمتر از سالمندان غیرفعال بود.

نتیجه‌گیری: تحقیق حاضر برتری سالمندان فعال نسبت به غیرفعال را نتیجه داد که نشان می­دهد فعال بودن در سالمندان باعث افزایش اعتماد در آنان جهت برداشتن گام‌های کشیده‌تر و طی مسافت در مدت‌زمان کمتر می­شود.

واژه‌های کلیدی: ادراک فاصله، سالمندان، راه رفتن
متن کامل [PDF 173 kb]   (3379 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/6/17 | پذیرش: 1394/8/27 | انتشار: 1394/9/15

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.