دوره 5، شماره 2 - ( زمستان 1397 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 27-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

elhami S, Mahboubi M, Naemi S, Zare hoshyary khah H, Malehi M, Mahdavi N et al . Relationship between Social Support and Life Satisfaction among Elderly in South west of Khuzestan. Journal title 2019; 5 (2) :19-27
URL: http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-322-fa.html
الهامی سعیده، محبوبی محمد، نعیمی سمانه، ذره هوشیاری خواه حجت، ملکی محسن، مهدوی نادیا و همکاران.. بررسی ارتباط حمایت اجتماعی و میزان رضایت مندی از زندگی سالمندان جنوب غرب خوزستان. عنوان نشریه. 1397; 5 (2) :19-27

URL: http://jgn.medilam.ac.ir/article-1-322-fa.html


دانشکده علوم پزشکی آبادان ، samanehnaeimi1377@gmail.com
چکیده:   (2983 مشاهده)
مقدمه وهدف: نیاز به حمایت های اجتماعی سالمندان، با توجه به اینکه بخش اعظم توانایی خود را در اداره امور زندگی از دست داده  و درجاتی از ناکامی و نا امیدی را تجربه می کنند، از جایگاه ویژه ای برخوردار است. بنابراین لزوم توجه عواملی همچون حمایت اجتماعی و تأثیر آن بر رضایتمندی این قشر آسیب پذیر امری ضروری به نظر می رسد.
 در این پژوهش برآن شدیم که به بررسی ارتباط حمایت اجتماعی و میزان رضایتمندی از زندگی سالمندان جنوب غرب خوزستان بپردازیم.
مواد و روش ها:در این پژوهش توصیفی تحلیلی، 392 نفر از سالمندان ساکن شهر آبادان و خرمشهر که دارای معیار های ورود به مطالعه بودند از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب و میزان حمایت اجتماعی از طریق پرسشنامه حمایت اجتماعی واکس و میزان رضایتمندی از زندگی، از پرسشنامه رضایت از زندگی داینر، بررسی شد.  اطلاعات پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار  21spss تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها:میانگین رضایت از زندگی این افراد  07/1± 56/4  و میانگین حمایت اجتماعی آنها 32/0± 04/3 است. یعنی هر  دو بیشتر از حد متوسط و به سمت خوب است. رضایت زندگی با حمایت اجتماعی و با تک تک زیر مقیاس های حمایت اجتماعی همبستگی معنادار دارد(P<0/005). میزان همبستگی رضایت از زندگی با حمایت اجتماعی به شدت 324/0 است.
نتیجه گیری:با توجه به ارتباط ابعاد مختلف حمایت اجتماعی بر ابعاد مختلف زندگی که در نتایج اشاره شد، حمایت اجتماعی  را می توان به عنوان یک مؤلفه اثرگذار بر سلامت روانی و روحیه سالمندان در نظر گرفت و به عنوان یک سرمایه اجتماعی در راستای پویایی و بهبود کیفیت زندگی و روحیه سالمندان مورد توجه قرار داد.
 
متن کامل [PDF 169 kb]   (1209 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/11/20 | پذیرش: 1397/12/15 | انتشار: 1397/12/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پرستاری سالمندان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Geriatric Nursing

Designed & Developed by : Yektaweb